'Eşcinsellik dersi' protesto edilecek

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde müfredata alınması düşünülen eşcinsellik konusu yüzünden halk tekrar sokaklara inecek.

Google Haberlere Abone ol
'Eşcinsellik dersi' protesto edilecek

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde müfredata alınması düşünülen eşcinsellik konusu yüzünden halk tekrar sokaklara inecek. Eyaletteki Yeşiller-SPD Koalisyon Hükümeti’nin 2015 yılı itibariyle okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planına karşı düzenlenen gösterilerin ikincisi yarın Stuttgart Marktplatz’ta yapılacak. Organizatörler gösteriye 600 kişinin katılmasını bekliyor.

Bir Real-Schule öğretmeninin geçtiğimiz yılın sonunda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ ders planına karşı topladığı yaklaşık 193 bin imzanın ardından, insanların bu konuya daha duyarlı yaklaştığı gözlemleniyor.

Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann ise bu meseleden dolayı halkın sokaklara dökülmesini büyük endişe ile izlediğini bildirdi. Kretschmann, bir gazeteye yaptığı açıklamada, ‘kültür kavgasının’ istediği en son şey olduğunu ve bu hassas konu üzerinden çıkabilecek her bir çatışma karşısında daha da dikkatli olunması gerektiğini belirtmişti. Kretschmann, hükümetin bu değişiklikle çocukları yeniden eğitmek gibi bir niyete sahip olmadığını ve daha çok toplumdaki farklı kesimlerin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak, bunlarında ayrımcılığa kurban olmamalarını önlemek istediklerini söyledi.

Daha önce ana muhalefet partisi CDU’dan ise eyalet hükümetinin eşcinsellik konusunu merkeze oturtma gayretini rahatsız edici buldukları ve eşcinsellikten ziyade evlilik ile aile konularına önem verilmesi gerektiği açıklaması gelmişti. CİHAN

Yorumlar