Eşcinselliğin de yer aldığı müfredat protesto edildi

Baden-Württemberg’in başkenti Stuttgart’ta, aileler ve öğrenciler Yeşiller-SPD eyalet koalisyon hükümetinin eğitim planını dün dördüncü kez protesto etti.700 kişilik gösterici grubu ise 70 kişilik karşıt bir grup protesto etti. Gösteri...

Google Haberlere Abone ol
Eşcinselliğin de yer aldığı müfredat protesto edildi

Baden-Württemberg’in başkenti Stuttgart’ta, aileler ve öğrenciler Yeşiller-SPD eyalet koalisyon hükümetinin eğitim planını dün dördüncü kez protesto etti.

700 kişilik gösterici grubu ise 70 kişilik karşıt bir grup protesto etti. Gösteri başlamadan önce sol gruplara mensup oldukları tahmin edilen 70 kişilik bir grup, eğitim planını protesto etmek isteyenlerin üzerine havai fişek attı.

Bu esnada yoldan geçen bir kişi yaralandı. Polis aldığı önlemle gösteriyi sabote etmek isteyen gruba müsaade etmedi. Polis guruba karşı cop ve biber gazı kullandı. Göstericilerden bazılarını da gözaltına aldı.

Eyalet hükümetinin hazırladığı eğitim planında birçok yeniliğin yanı sıra ‘farklılıklara hoşgörü’ başlığı altında farklı cinsel tercihlerin ders müfredatlarında yer alması da bulunuyor. Özellikle bu noktaya karşı internet üzerinden başlatılan imza kampanyasında 192 bin imza toplanmıştı.

Çeşitli platformlarda ayrıca 92 bin imza toplanarak, 140 bin dilekçe verilerek, müfredatlarda yer bulması protesto edilmişti.

Bunun üzerine Yeşil-Kırmızı koalisyon hükümeti planın yeniden gözden geçirileceğini açıkladı. Fakat eşcinselliğin 2016’da eğitim planında olduğu gibi müfredata gireceği belirtildi.

Stuttgart’ta hükümetin eğitim planına karşı yapılan protesto gösterisinde aile dernekleri, vakıflar ve çeşitli eğitim inisiyatiflerinin katılımıyla 700 kişi toplandı.

Karşıt göstericilere Yeşiller Partisi gençlik kolları da destek verdi. CİHAN

Yorumlar