Eşbaşkan Bakırhan: Siirt'ten Soma'ya her katkıyı sunmaya hazırız

Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, “Madenciler ve aileleri ile dayanışma içerisindeyiz, her katkıyı sunmaya hazırız” dedi.Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Soma’da özel bir şirkete ait kömür ocağında dün meydana...

Google Haberlere Abone ol
Eşbaşkan Bakırhan: Siirt'ten Soma'ya her katkıyı sunmaya hazırız

Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, “Madenciler ve aileleri ile dayanışma içerisindeyiz, her katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Soma’da özel bir şirkete ait kömür ocağında dün meydana gelen patlamada 232 madencinin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Soma’da yaşananların bir kaza değil katliam olduğunu ifade ederek, yaşanan bu katliamı kınadıklarını ve lanetlediklerini, Soma halkı, Madenciler ve aileleri ile dayanışma içinde olduklarını ve her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Siirt Belediyesi Manisa’nın Soma ilçesinde dün özel bir şirkete ait kömür madeninde meydana gelen patlamada 232 madencinin yaşamını yitirmesi bütün ülkeyi olduğu gibi Siirt ve Siirt halkını da yasa boğarken, Siirt Belediyesi Soma’da yaşanan olay ile ilgili olarak belediye binasına “Somadaki acıyı yürekten paylaşıyor, emekçilerin acısı acımızdır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” yazılı siyah pankartı ve pankartın asılı olduğu yere 201 adet karanfil bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak bugün düzenlenen halkla buluşma gününde açıklama yapan Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırkan, Siirt Belediye Eş Başkanları ve Siirt halkı olarak Somada yaşanan patlamada yaşamını yitiren emekçilere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dilediklerini ifade ederek, “Türkiye, dünyadaki madenci ölümlerinde ki birinci sırada olan yerini koruyor. Biz bu konuda hükümetin daha duyarlı olması gerektiğini, madenciler için daha insani koşullarda çalışma imkanını yasalar ve alınacak güvenlik önlemleri sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. CİHAN

Yorumlar