ESAFED'in küresel doktorları yedinci defa biraraya geldi

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) 7. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Burc Club Otel'de yapıldı. Toplantıya ESAFED üyesi 19 sağlık derneğinin başkanları, genel sekreterleri, yönetim kurulu...

Google Haberlere Abone ol
ESAFED'in küresel doktorları yedinci defa biraraya geldi

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) 7. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Burc Club Otel'de yapıldı. Toplantıya ESAFED üyesi 19 sağlık derneğinin başkanları, genel sekreterleri, yönetim kurulu üyeleri, üye ve gönüllülerinden oluşan 150 kişi oluşan katıldı.

İki gün süren "küresel doktorlar"ın toplantısı, çeşitli faaliyetlere de evsahipliği yaptı. İlk gün iki oturum yapılırken İzmir Kültürlerarası Diyalog Derneği (İZDİM) Başkanı Ömer Aytekin ve eğitimci Sebahattin Gökçe’nin söyleşileri beğeniyle takip edildi. Öğleden sonra üye sağlık çalışanları, kendi branşlarında "branş kurulları" toplantılarını icra etti. Kurullarda özellikle yurtdışı hizmetlerinin geçmişi ve geleceği, ulusal ve uluslararası sağlık ve sağlık eğitimi projeleri üzerinde beyin fırtınası yapıldı, tıbbi branşlarda gereken yenilikler masaya yatırıldı. İlk günkü oturumlar, akşam saatlerinde başlayan genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısıyla gecenin ilerleyen saatlerinde son buldu. Burada federasyona üye derneklerin yapacağı faaliyetlerin akademik takvimi gözden geçirilerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

ESAFED Genel Sekreteri Halil Güner, yaptığı açıklamada, “Somali’de tıpta uzmanlık eğitimi çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Somali’de küresel doktorlarımız görev başında. Önümüzdeki günlerde ilave hekimlerimiz de Somali’ye giderek, küresel doktor ekibimizin gücüne güç katacaklar ancak gönüllü gitmek isteyen branş hekimlerine, doktorlarımız her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymakta. Derneklerimizden gitmek isteyen her branştan hekimin, irtibata geçerek federasyonumuza bildirmesini özellikle istirham ediyorum. Zira Afrikalı insanın yardımlarınıza acil ihtiyacı var. Orada hekim ve ilaç olmadığı için her gün çocuklar başta olmak üzere pek çok insan hayata veda etmekte. Azıcık da olsa katkımız olabilirse bu bizim için en önemli insanlık hizmetidir.” dedi. Güner ayrıca Mali’de, Yemen’de ve diğer Afrika ülkeleriyle Balkanlar'da, Romanya ile ilk adımları atılan sağlık hizmetleri hakkında ve özellikle Afrikalı 2 milyondan fazla kadının muzdarip olduğu fistül rahatsızlığına çare olabilecek "Obstetrik Fistül" projesinin ilk basamağı olan ve tamamlanan çalıştayın başarısından da bahsetti.

Toplantının ikinci günündeki görüşmeler, Somali Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ihtiyaçları üzerinde yoğunlaştı. CİHAN

Yorumlar