Erzurumluların Bakan Ala'ya tepkisi devam ediyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ve camiaya yönelik iddialarına Erzurumluların tepkisi artarak devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumluların Bakan Ala'ya tepkisi devam ediyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ve camiaya yönelik iddialarına Erzurumluların tepkisi artarak devam ediyor. Erzurumlar, kullanılan ifadeler karşısında rencide olduklarını belirterek dünyanın alkış tuttuğu, insana ‘sen kimsin’ denmesinin ve mukaddes bir hareketin, KCK’ya benzetmesinin tarif edilemez bir üzüntü olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Ala'nın geçen hafta sonu partisinin Erzurum belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında Hizmet Camiasına ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik ifadelerine Erzurumlulardan tepki yağmaya devam ediyor.

TSK’da 20 sene görev yaptıktan sonra sanat evi işletmeye başladığını söyleyen Erzurumlu Emekli Subay Bekir Salim, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında kullanılan sözlerin kendilerini derinden yaraladığını belirtti. Salim, “Ressam ve şair olduğumu söylüyorlar. Ama bunların çok verasında bir dadaş, Erzurumluyum. Hakiki dadaşlardan olduğumu düşünüyorum. Bunu niye söyledim? Son günlerde Erzurum’da yapılan bir toplantıda benim önceden tanıdığım ve sevdiğim saygı duyduğum bir bakan ve milletvekilinin yaptığı konuşmalardan çok ciddi manada bir Erzurumlu olarak rencide olduğum için bu girişi yaptım. Bir kere hitabet tekniği açısından tam bir felaketti o konuşma. Jest ve mimiklerle sözler hiç birbirine uymuyor. Acaba yayında mı bir sıkıntı var diye sordum ama yayında değilmiş. Hal öyle imiş. İçerik olarak seviyeyi ben Erzurumluların ferasetine havale ediyorum. Erzurum insanı okumamış dahi olsa, insanın bakışından ne olduğunu anlar ve hemen kıymetini verir. Anlatılan şeylerin ne kadar yanlış ve hatalı olduğunu da söylemek istiyorum. Bahsedilen kişi ‘sen kimsin, sen kimsin’ ifadesinin karşısında Erzurumlu bir dede Hacı Emice demiş ki ‘Kardaş, biz onu iyi tanırız. Ramiz ustanın oğlu, Edirne müdafii Şükrü Paşa’nın torunu. Biz onu iyi tanırız da seni daha önce hiç görmemiştik ya sen kimsin?’ 30 gün öncesine kadar sayın bakanımızı kimse tanımıyordu. Şimdi çıkıp böyle dünyanın alkış tuttuğu, o alkışlar karşısında yanakları utançtan kızaran bir insana edebinden hayasından dolayı sen kimsin demesi bizi ciddi manada rencide etmiş adeta ciddi manada ciğerimizi parçalamıştır. Hele milletvekilinin böylesine mukaddes bir hareketi, o kutlu insanları KCK’ya benzetmesi tarif edilemez bir handikaptır. Bunu da Peygamberimizin bir sözüyle söyleyeceğim, bu lafların hepsini kendisine iade ediyoruz. Efendimiz, kötü söz sahibine aittir buyurmuşlardır.” diye konuştu.

Gazetecilikten emekli Erzurumlu gazeteci yazar Mustafa Çetin Baydar da, Efkan Ala’nın Fethullah Gülen Hoca Efendi hakkında kullandığı ifadeleri eleştirdi. Baydar, “Fethullah Gülen hocamızın rütbesine bakacak olursak sadece Türk dilinde 70 tane eseri var. Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca da olmak üzere 43 ülkenin diline tercüme edilmiş bu kitaplar. Gülen hoca üzerine yüzlerce doktora ve mastır tezi yapılmıştır. İsminin verildiği birçok enstitü bulunuyor. Gülen’in düşünce ve aksiyon üzerine ise Prof. Dr. unvanlı birçok ulema eser meydana getirmiştir. Böylesine bir misyonu olan Fethullah Hoca için Erzurum’da yapılan tezvirat ve haksızlık hepimizi isyan ettiriyor. Bunlara kimsenin hakkı yok. Ne Efkan Ala’nın ne de ismini anmak istemediğim Erzurum milletvekili denilen zatın Erzurumlular gözündeki değerleri malumdur. Bu bakımdan Fethullah Gülen Hocaefendi’yi bu kişilerin değersizleştirmesine ve önem atfetmeyip sıradan kişiler gibi göstermesine karşı çıkıyoruz. Fethullah Gülen Hocamızı da sonuna kadar destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar