Erzurumlular hurdacılardan muzdarip

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, hurdacılar esnafından dolayı birçok şikayet aldıklarını” belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumlular hurdacılardan muzdarip

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, hurdacılar esnafından dolayı birçok şikayet aldıklarını” belirtti.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, hurdacıların şehir dışına çıkarılmasının gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nden şehir dışında yaptırılan siteye hurdacıların taşınmamasının şehir halkını mağdur ettiğine değinen Altay,"Tüketici Hak Arama Derneği olarak mahalle aralarında bulunan hurdacılardan her gün birçok şikayet almaktayız. Kavgası, ateş yakması, pis kokusu, gürültüsü, kalabalığı ve kötü görünümünden dolayı vatandaş muzdarip. Gerçekten birinin evinin yanında bulunan hurdacı esnafı nedeniyle hiç kimse, demir sesi veya lastik kablo yanığı kokusuyla yaşamak zorunda değildir. Yeni hurdacılar sitesi açıldı açılacak diyerek bu konuyu gündeme taşımaktan geri durduk. Ancak yıllar önce söz verildiği ve yapımına başlandığı halde, siteye yakın zamanda geçileceğe benzemiyor. Bu durumda halkın haklı şikayetine yetkililerin kulak vermesi gerekir . Konuyu gündeme getirmemizin önemli unsuru mahalle muhtarlarının yoğun şikayeti ve isteğidir. Çünkü muhtarlar “bu yılın da hurdacılar sitesine geçilmeyerek geçirildiğini” dile getirerek “artık yeter bizi kandırmayın” demektedirler. Araştırmalarımız ve aldığımız duyumlara göre hurdacı esnafının birçoğu şehir dışına çıkmayı istemediği ve bu yüzden yeni siteye geçilemediğidir. Bu söylemlerin ne kadar doğru olduğu ve hurdacı esnafının şehir dışına ne zaman çıkarılacağı sorusuna Erzurum halkı ve özellikle muhtarlar, yetkililerden kesin bir cevap ve tarih beklemektedirler." dedi.














CİHAN

Yorumlar