Erzurum'da Gönül Elçileri Kadın Mesleki Eğitim toplantısı yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Kadının Mesleki Eğitimi Projesi tanıtım toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da Gönül Elçileri Kadın Mesleki Eğitim toplantısı yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Kadının Mesleki Eğitimi Projesi tanıtım toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın himayesinde düzenlenen tanıtım toplantısına kadın meslek örgüt temsilcileri, bürokratlar ile kadınlar katıldı.

Özden Altıparmak, Aralık 2012'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin 2 yıl süreceğini ifade etti. Söz konusu proje ile başta kadınlar olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimlerinin korunmasının amaçlandığına vurgu yaptı. Erzurumluların da Gönül Elçileri Projesi'ne destek verdiğine değinen Özden Altıparmak, "Gönül Elçileri Projesi'nin birinci aşamasında 'koruyucu aile' konusu işlenmiş ve Cumhuriyeti kuran şehrin koca yürekli insanları dün olduğu gibi bugün de yanımızda olmuştur. Halkımızın bu desteği ile Erzurum'da 4 bin 404 kişi gönül elçisi olmuş ve koruyucu aile sayısı yüzde 300 artmıştır." dedi.

KADIN VE KIZLARIN EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Özden Altıparmak, Gönül Elçileri projesinin ikinci ayağını oluşturan 'kadınlar için mesleki eğitim projesi'nin geliştirilerek ülke geneline yaygınlaştırıldığını kaydetti. Altıparmak, kadın ve kızların eğitimine önem verdiklerine işaret ederek,"Kadın ve kızlarımızın mesleki açıköğretim liselerinde eğitimlerini tamamlayarak iş yaşamına dahil olmalarını istiyoruz.Bu konuda siz gönül elçilerine büyük görevler düşüyor. Unutulmamalıdır ki kız çocukları ve kadınlar ne kadar uzun süre eğitim alabiliyorsa, bir ulusun insanı, sosyal, kültürel sermayesi ve ekonomik gelişme göstergeleri bir o kadardaha yükselmektedir."

EMPATİ YAPACAĞIZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt, kurum ve gönül elçileri olarak, yaşlının, yetimin ve yoksulun yanında olacaklarına dikkat çekerek,"Bizler dezavantajlı kesimlerin yanında olacağız. Toplumun huzuru, güveni ve barışı için, empati yaparak, yaşlılarımızın, yetimlerimizin ve yoksul vatandaşlarımızın yanında olacağız." diye konuştu. Yurt, ayrıca koruyucu aile uygulaması ile 24 koruyucu aile yanına 26 çocuğun yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Program, koruyucu aileler adına Zafer Zil'in konuşması ve koruyucu ailelere plaket taktimi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar