Erzurum'da doğan her çocuğun dikili bir fidanı olacak

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Erzurum'da dünyaya gelen her bir bebek için fidan dikimi gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da doğan her çocuğun dikili bir fidanı olacak

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Erzurum'da dünyaya gelen her bir bebek için fidan dikimi gerçekleştirecek.

    Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, yeşil, ve sağlıklı yaşanabilir bir şehir oluşturmak için harekete geçti. Halk Sağlığı Müdürlüğü,'Sağlıklı Nesiller Ormanı' oluşturacak. Erzurum il genelinde her yıl ortalama 16 bin bebek dünyaya geliyor. İl merkezinde ise yine her yıl 7 bin bebek dünyaya gözlerini açıyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü, doğan bebekler için fidan dikecek. İsimlerine fidan dikilecek olan bebeklerin aileleri, sertifikalandırılacak olan fidanların bakımını üstlenebilecek. Fidanlar ücretsiz olarak dikilip, yanıbaşlarındaki künyelere de bebeklerin isim ve doğum tarihleri yazılacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü, bu amaçla Palandöken dağının etekleri veya Erzurum Harp Müzesi'nin yer aldığı tabyalar bölgesindeki 200 dönem alana fidan dikimi gerçekleştirecek.

    Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, sağlıklı yaşam ve yeşil çevreye önem verdiklerini söyledi. Çankaya, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirecekleri,"Sağlıklı Nesiller Ormanı'nın yıl güz döneminde uygulamaya geçirileceğini kaydetti. İl merkezinde doğan her bebek adına yılda 7 bin fidan dikimi projesinin 5 yıllık bir süreyi kapsadığına vurgu yapan Çankaya, "5 yıl süreyle her yıl 7 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Daha sonra bunu gelenekselleştireceğiz. Aile hekimlerinin de katılımıyla o yıl dünyaya gelen bebeklerin isim künyelerinin bulunduğu çeşitli cinslerdeki fidanları dikeceğiz. Bebekler ve fidanlar birlikte büyüyecek. Ücretsiz olarak dikeceğim bu fidanların aileler gidip bakımını ve sulamasını yapabilecek." diye konuştu.

    Doktor Cumhur Hakkı Çankaya, kronik astım ve koah (akciğer hastalıkları) hastalarının yeşil ve bol, temiz oksijenli ortamlarda daha sağlıklı ve mutlu yaşam kalitesine kavuşturulduğuna da dikkat çekti. Çankaya şöyle konuştu: "Erzurum maalesef yeşil bakımından fakir. Astım ve koah hastaları, bol oksijenli, yeşil ortamlarda daha sağlıklı yaşayabiliyor. Bu amaçla önceki yıllarda Palandöken'in eteklerine bin fidan dikmiştik.Yürüyüş yolları oluşturmak, obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam için yeşil alanlar modern hayatın asla vazgeçilmezlerinden birisini oluşturuyor." CİHAN

Yorumlar