Erzurum'da bin çocuk sinema ile tanışıyor

Erzurum Acemi Gönüllüler Topluluğu ve Avrupa Birliği Ofisi'nin birlikte organize ettiği, II.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da bin çocuk sinema ile tanışıyor

Erzurum Acemi Gönüllüler Topluluğu ve Avrupa Birliği Ofisi'nin birlikte organize ettiği, II. Avrupa Çocuk Film Festivali ile Erzurum’un kırsal kesimlerinde yaşayan bin ilk ve ortaokul öğrencisi sinema ile tanışıyor.

Sosyal projelerle bilinen Acemi Gönüllüler Topluluğu Başkanı Muhammet Ataibiş, 5 okul öğrencilerinin proje kapsamında sinema ile tanışacağını söyledi. Ataibiş, “Erzurum’un kırsal kesimlerinde yaşayan bin ilk ve ortaokul öğrencisini sinemayla tanıştırmak amacıyla yapılan bir proje. 5 okul proje kapsamında. Avrupa Bilgi Ofisi ve Acemi Gönüllüler Topluluğu’nun birlikte organize ettiği bir proje. Yaklaşık 45-50 gönüllü arkadaşımız çalışıyor. Avrupa Birliği Ofisi Koordinatörü Elif Nur Terzioğlu gerekli desteği bizlere sağladı. Biz ilimize ve ülkemize böyle sosyal projelerle katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bizim avantajımız burada gönül birlikteliğinin olmasıdır. Arkadaşlarımız gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden projeler geliştiriyor ve yürütüyorlar.” dedi.

Film sonunda minik öğrencilere; Kalem, dergi, tişört gibi ufak hediyeler dağıtılıyor. 5 gün boyunca devam edecek olan projede öğrenciler 3 boyutlu, 5 farklı çizgi filmle tanışacak. CİHAN

Yorumlar