Erzurum'da 82 terör mağduru kamu kurum ve kuruluşlarına atandı

Erzurum il genelinde şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarının da aralarında olduğu 82 kişi, Devlet Personel Daire Başkanlığı (DPB) çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına atandı.        Aile ve Sosyal...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da 82 terör mağduru kamu kurum ve kuruluşlarına atandı

Erzurum il genelinde şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarının da aralarında olduğu 82 kişi, Devlet Personel Daire Başkanlığı (DPB) çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına atandı.

    

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinesinde, DPD ülke genelinde 3 bin şehit yakını, gazi ve terör mağduru yakınını kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam kararı aldı. Erzurum'da 82 terör mağduru ve gazi, Kamu Hastaneler Birliği, Devlet Su İşleri (DSİ), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünde istihdal edilecek. DPB, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne 22 Temmuz'da kura sonucu kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilecek 82 kişinin isim listesini gönderdi.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, terör nedeniyle hayatını kaybeden sivil vatandaşlar ile asker, polis ve diğer kamu görevlilerinin birinci dereceden yakınları ile gazi ve çocuklarının kamuda istihdam edileceğini ifade etti. Abdulhakimoğulları, Erzurum'dan ilk etapta 82 kişinin kamuda işe başlayacağını ifade etti. Eylül- Ekim döneminde de yine kura sonucu şehit ve gazi yakınlarının istihdam edileceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü,"Terör mağdurlarının yakınlarını kamuda istihdam edeceğiz 82 vatandaşımızın isim ve görev yapacakları kamu kurum ve kuruluşlarının listesini geldi. Terör mağduru ailelere isimleri bildirdik. Bu ay içerisinde de en geç bu vatandaşlarımız iş başı yapmış olacak." dedi.

    1993 yılında Yavi'de terör örgütünün gerçekleştiriği katliamda hayatını kaybeden 33 sivil vatandaşın birinci dereceden yakınları da söz konusu yasayla işe girecek. Terör saldırısı sonrasında Yavi'den ve Erzurum'dan başka şehirlere göç eden, terör mağduru yakınların da bu yasayla işe girme hakkı elde etti. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir şehit yakını ise,"Babam 1993'te terörist saldırda öldü. 4 kardeşiz. 3 kız kardeşim vardı. Ben ise işsizdim. Kurada ismim çıktı. İnşallah kamuda çalışacağım. Mutluyum. Keşke babam yaşasaydı ben köyümde babamla birlikte tarlada çalışsaydım." diye konuştu.

    TETİK: ŞEHİT MAAŞIYLA GEÇİNEN AİLELER VARDI

    Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Erzurum Şube Başkanı Hatim Tetik, Erzurum'da polis, asker ve terör mağduru sivil yakını 212 kişinin son 30 yılda kamuda istihdam edildiğini ifade etti. 1 yıldan bu yana söz konusu atamayı beklediklerine değinen Tetik,"Terör maaşıyla geçinen aileler vardı. Bu ailelerin çocukları ya da şehitlerin çocukları bu yasa ile devlet güvencesinde iş girme hakkı kazandı. İş tebliğinden 15 gün içerisinde başvurularını yapmayanlar haklarını kaybetmiş sayılacak. Çoğu lise ve üniversite mezunu 81 kişi memur, bir şehit yakını ise kamuda işçi olarak istihdam edilecek." dedi.

    

    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Erzurum'da işsiz sayısının fazla olduğunu dile getirdi. Gazi ve şehit yakınlarının da bu işsizler ordusunda yer aldığına değinen Akgül,"İlimizde gelişmiş sanayi yok. Özel sektörde istihdam olanakları çok az. Kamuda gazilerimiz ve yakınlarına ayrıca şehit diğer terör yakınlarına iş verilmesi sevindirici. İstihdam edilemeyen diğer gazi ve şehit yakınlarının da bir an önce işe alınmasını umut ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar