Erzurum yeni kurumsal logosu ve sloganıyla tanıştı

Erzurum Valiliği tarafından bir reklam ajansına hazırlatılan şehir kurumsal logoso ve 'Görmeden bilemezsin' sloganı, medya ve kamuoyuna tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum yeni kurumsal logosu ve sloganıyla tanıştı

Erzurum Valiliği tarafından bir reklam ajansına hazırlatılan şehir kurumsal logoso ve 'Görmeden bilemezsin' sloganı, medya ve kamuoyuna tanıtıldı.

İzmir merkezli bir reklam ajansına hazırlatılan Erzurum logosu ve sloganı için tanıtım programı düzenlendi. Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen tanıtım programına katılan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, şehir ve ülkelerin bütün halinde tanıtılmasında simge ve sloganının önemli yer tuttuğunu söyledi. Erzurum'a atamasının yapılmasının ardından şehrin kanaat önderlerinden aldıkları destek doğrultusunda kent logosu ve sloganı için çalışma başlattıklarını belirten Altıparmak, simgelerin güçlü bir çağrışım yaptığının ve doğru bir simgenin bulunup ortaya çıkarılmasının da kolay olmadığına dikkat çekti.

Vali Altıparmak, Anadolu'nun eski medeniyet merkezlerinden birisi olan Erzurum'un, kültürel zenginliklerinin yanı sıra sahip olduğu mevcut değerlerin de şehir logosuna kazandırılması için söz konusu reklam ajansı tarafından titiz bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti. Hazırlanan kent logosu ve 'Görmeden Bilemezsin' sloganının istismar edilmemek şartıyla bütün resmi ve özel kurumlar tarafından ücretsiz kullanılabileceğine dikkat çeken Altıparmak, "Erzurum'un bir bütün halinde simge ile tanıtılması çok kolay değil. Her ilin kendine özgü değerleri var. Anadolu onlarca medeniyet gelip geçmiş ve hepsi kültürel tortu bırakmış. Bize miras olarak gelmiş bu zenginlikleri, bir değer olarak kendimize sunmak lazım. Simgesel anlam önemli. Erzurum denildiği zaman, logo ve sloganı duyanlar, 'Bu Erzurumdur' çağrışımının hafızalarında yer etmiş olması gerekirdi. Ortaya güzel bir çalışma çıktı. Logo ve sloganı herkes şehrin tanıtımının yanı sıra mal ve hizmetlerin tanıtımında istismar etmemek kaydıyla ücretsiz kullanabilir." dedi.

Vali Altıparmak, ayrıca Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün desteği ile şehri tanıtıcı kaliteli süreli bir derginin de tanıtım amaçlı yayımlanacağını sözlerine ekledi.

Reklam Ajansı Sanat Yönetmeni Recai Çavuşoğlu ise logo ve sloganı hazırlarken Erzurum'un tarihi, sahip olduğu tarihi mimari ile Palandöken Dağı ve toz karı kullandıklarını, kurumsal kimlik tasarımında çok şey anlatmak yerine net anlatımı tercih ettiklerini vurguladı.

Reklam Ajansı Grup Başkanı Özer Kestane de markalaşmanın gelişimin temel unsurlarından birisi olduğunu, ürün ve hizmetlerde olduğu gibi şehirlerin de güçlü marka olmasında simgelerin önemli yer tuttuğunu aktardı.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Erzurum logolu bere ve atkıları davetlilerle giyinerek objektiflerin karşısına geçti. CİHAN

Yorumlar