'Erzurum hep hükümet yanlısı olmasına rağmen alacaklarımızı taşıyamamışız'

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, “Erzurum hep hükümet yanlısı olmasına rağmen alacaklarımızı taşıyamamışız.

Google Haberlere Abone ol
'Erzurum hep hükümet yanlısı olmasına rağmen alacaklarımızı taşıyamamışız'

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, “Erzurum hep hükümet yanlısı olmasına rağmen alacaklarımızı taşıyamamışız. Garip olan noktada burada. Övündük hızlı tren dedik. Projenin en son aşamasında iki bakanımız var. Niye en sondayız? Ben de hızlı trene binip gitmek istiyorum. Bu şehir neden en son sırada, Trabzon’dan, Afyon’dan sonra yer alıyor?” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu daha önce 6 yıl başkanlık görevini yürüten Doç. Dr. Ahmet Ferhat Bingöl’e düzenlenen basın toplantısında teşekkür plaketi takdim etti. Bingöl, 6 yıl görev yaptığını dile getirerek, değişikliğin Oda için faydalı olacağını düşündüğünü söyledi. Yeni başkan Tohumcu ise Oda hakkında bilgiler verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Tohumcu, “Yaklaşık bin üyesi bulunan şubemizin Erzincan, Iğdır ve Kars illerinde temsilcileri bulunuyor. Bölgemizde bulunan en etkin sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Biz insanın olduğu her yerde varız. Toplumun mutlu bir şekilde yaşaması için varız.” diye konuştu.

“80 SONRASI ŞEHRİMİZ İHMAL EDİLDİ”

Bir gazetecinin kentsel dönüşüm ile ilgili sorusu üzerine başkan Tohumcu, “Binamız ne durumda bunu belirlemeliyiz. Kentsel dönüşüm yapılırken elzem yerlere ağırlık verilmeli. Kolay yerlere ağırlık verilmemeli. Bilinen tarihiyle 3 bin yıllık bir şehir kazı sonuçlarına göre de 6 bin yıllık bir tarihi şehir olduğu biliniyor. Eski tarihli şehirlerde çarpık yapılaşma olabilir. Bazı şehirle bunun çözümünü buldular. 80 sonrası şehrimiz ihmal edildi. Şu an büyükşehir statüsünden uzak durumdayız. Çatılardan buz düşüyor. İnsanlar ölüyor. Çözüm sunulduğunda katın üstüne kat ekliyorlar. Yani bunlar yöneticilerden kaynaklanan sorunlar. Yamalı bohçaya çevrildi. Şehrimizi gezdiğimizde hissettiğimiz rahatsızlığı belediye başkanı da hissetmeli.” şeklinde cevap verdi.

Basın toplantısının ardından oda üyeleri, Yakutiye Kent Meydanı'nda halka 2014 yerel seçimlerinden talep ve önerilerinin olduğu bir kitapçık dağıttı. CİHAN

Yorumlar