Erzinli esnaf, Soma'dan ücretsiz kömür de alsa satmayacak

Hatay'ın Erzin ilçesinde, Soma'daki maden işçilerinin ölümüne tepki gösteren bir kömürcü, maden ocaklarında önlem alınmadan çıkarılan kömürleri ücretsiz alsa da satmayacak. Somadaki ölümlerin ihmal sonucu yaşandığına dikkat çeken...

Google Haberlere Abone ol
Erzinli esnaf, Soma'dan ücretsiz kömür de alsa satmayacak

Hatay'ın Erzin ilçesinde, Soma'daki maden işçilerinin ölümüne tepki gösteren bir kömürcü, maden ocaklarında önlem alınmadan çıkarılan kömürleri ücretsiz alsa da satmayacak. Somadaki ölümlerin ihmal sonucu yaşandığına dikkat çeken iş yeri sahibi Onur Eser, adı kazalara karışmış ve denetimsiz maden ocaklarının, biraz gayret gösterildiğinde internetten öğrenilebileceğini söyledi.

Türkiye'yi yasa boğan ve 301 vatandaşın hayatını kaybettiği Soma faciasının ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, vatandaşların verdiği desteklerle acılar bir nebze de olsa paylaşılıyor. Erzin'de Hürriyet Mahallesi'nde bulunan iş yerinde kömür satan Onur Eser isimli vatandaş, Soma'daki acılı ailelere destek verdi. Eser, iş yerinde, adı kazalara karışmış ve denetlenmeyen maden ocaklarından çıkan kömürleri bulundurmayacak.

Yaşanan kazanın ihmalden kaynaklandığını belirten Onur Eser, ''Acımız çok büyük. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın yüreği kanıyor. 301 vatandaşımızın, evlerine ekmek götürmek için mücadele ettiği sırada öldüğü maden ocağı, gerektiği gibi denetlenseydi bu kardeşlerimiz ölmeyecekti.'' dedi.

Yaşanan facianın ardından iş yerini kapatmayı dahi düşündüğünü söyleyen Onur Eser, ''Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Ama acılar paylaşılınca bir nebze de olsa azalır. İş yerimizde adı kazalara karışmış ve denetlenmeyen madenlerden çıkan kömürleri satmıyoruz. Bana bu maden ocaklarından ücretsiz kömür verseler dahi iş yerimde bulundurmam.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar