Erzin'deki kaplıcalarda çevre düzenlemesi yapıldı

Hatay'ın Erzin ilçesinde, Başlamış Mahallesi sınırları içerisinde bulunan şifalı suların çevre çalışması tamamlandı. Proje kapsamında çeşmelerin çevre düzenlemesi, narenciye figürü, kamelya, şadırvan, Ilıcalar bölgesinde yayalar...

Google Haberlere Abone ol
Erzin'deki kaplıcalarda çevre düzenlemesi yapıldı

Hatay'ın Erzin ilçesinde, Başlamış Mahallesi sınırları içerisinde bulunan şifalı suların çevre çalışması tamamlandı.

Proje kapsamında çeşmelerin çevre düzenlemesi, narenciye figürü, kamelya, şadırvan, Ilıcalar bölgesinde yayalar için 2 adet köprü, korkuluklar, iş yerlerinin düzenlenmesi ve ışıklandırmalar yapıldı. Projede yaşlı ve engelliler de unutulmadı. Yetkililer onların da rahatça kullanabileceği rampa, merdiven, köprü ve dinlenme alanı inşa etti.

Başlamış Mahallesi'nde 1940'lı yıllardan bu yana hastaların uğrak yeri haline gelen kaplıcalar, sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları ve metabolizma bozukluklarına iyi geliyor. Kaplıcalar, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis ve Adana'dan ziyaretçi çekiyor.

Yıllardır kaplıcalarda motel işletmeciliği yapan Yusuf Özmen, kaplıcalarda kapsamlı olarak ilk defa çevre düzenlemesi çalışması yapıldığını söyledi. Yusuf Özmen "Alanda bulunan esnaf arkadaşlarımızın maddi geliri sınırlı. Bizim yaptığımız çevre düzenlemesi yetersiz kalıyordu. Yapılan düzenlemelerin işlerimizi olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar