Erzincan’da 12. sınıf öğrencilerine özel eğitim uygulaması başlatıldı

Erzincan'da ortaöğretimde öğrencilerin akademik başarısını artırmak, öğrenci ve velilerce okul ortamının daha fazla paylaşımını sağlamak, sınav öncesi öğrencilerin devamsızlıklarla eğitim öğretim iklimi dışında kalmalarını engellemek amaçlarıyla Vali Abd.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan’da 12. sınıf öğrencilerine özel eğitim uygulaması başlatıldı

Erzincan'da ortaöğretimde öğrencilerin akademik başarısını artırmak, öğrenci ve velilerce okul ortamının daha fazla paylaşımını sağlamak, sınav öncesi öğrencilerin devamsızlıklarla eğitim öğretim iklimi dışında kalmalarını engellemek amaçlarıyla Vali Abdurrahman Akdemir tarafından verilen talimat doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Etüt Katı Uygulaması' projesi uygulamaya geçti.

Proje kapsamında fen ve Anadolu liseleri ile meslek liselerinden toplam 2 bin 200 öğrencinin faydalandığı Etüt Katı uygulaması ile yapılan özel programlar doğrultusunda YGS ve LYS’ye özel ana dersler öğretmenler tarafından uygulanıyor. Proje ile ilgili bir açıklamada bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, okullarının bir katının ya da bir bölümünün 12. sınıf öğrencilerine ayrılarak burada haftanın beş günü isteğe bağlı olarak 21.00’e kadar konu tekrarı, deneme sınavları ve örnek soru çözme etkinliklerinin yapılacağını ifade etti.

    Akdemir, "Uygulama ortamı öğrencilerin zihnen ve bedenen rahat edebilecekleri bir ortam haline getirildi. Ayrılan bölüm ya da katlarda özel çaymatik konularak ders aralarında öğrencilerin dinlenmelerine imkan sağlandı. Öğrencilerin uygulamaya katılım oranının yüksek olduğunu görüyoruz. Sınav öncesi hafta sonuna kadar katılım oranı yüzde 92 civarındadır." dedi.
CİHAN

Yorumlar