Erzin Burnaz Plajı'nda yıkım gerginliği

Hatay’ın Erzin ilçesi Burnaz sahilinde, barakalarının yıkılmasını istemeyen tatilcilerle yıkım için gelen yetkililer arasında gerginlik çıktı. Doğu Akdeniz’in en güzel kumsalına sahip Burnaz’da, tatilcilerin kaldığı 450 barakanın...

Google Haberlere Abone ol
Erzin Burnaz Plajı'nda yıkım gerginliği

Hatay’ın Erzin ilçesi Burnaz sahilinde, barakalarının yıkılmasını istemeyen tatilcilerle yıkım için gelen yetkililer arasında gerginlik çıktı.

Doğu Akdeniz’in en güzel kumsalına sahip Burnaz’da, tatilcilerin kaldığı 450 barakanın yıkılması kararı alındı. Hiçbir gerekçe sunulmadan alınan kararın ardından Burnaz sahiline belediye yıkım ekipleri ve jandarma ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yıkıma tepki gösteren vatandaşlar, köprü geçişini kapatarak güvenlik güçlerinin geçişine izin vermedi. Vatandaşlar, “Lice’de Türk bayrağı indirilirken bu kadar jandarma, TOMA neredeydi? Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Barakalarımızı yıkmayın. Burada elektrik yok, hiçbir şey yok. Onlarca aileyi mağdur etmeyin.” diyerek tepki gösterdi. Tansiyonun yükselmesi üzerine vatandaşlar, olay yerine gelen Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Canatar ile bir süre görüşerek yıkımın durdurulmasını istedi.

Barakaların yıkımı konusunda kendilerine bir tebligat yapılmadığını söyleyen Burnaz Geliştirme ve Dayanışma Derneği (BURDER) Başkanvekili Kaplan Yılmaz, “Burada 450’ye yakın baraka var. Evlerde yaşayan insanlarla, misafirleri hesaplarsak burada 2 bine yakın insan bulunuyor. Buraya bir tebligat yapılmadan buraya yıkıma geliyorlar. Denizimizi, barakalarımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Bu evlere belediye ne elektrik ne de su veriyor. Halka sormadan bir karar alınıyor ve kapımıza orduyla dayanıyorlar. Bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.” dedi.

Yıkım kararının tebligatla yapılması gerektiğini belirten eski Belediye Meclis Üyesi Reşat Koşmaz ise “Yıkım kararı diye bir lakaytlık yok. Yıkım kararı önce vatandaşa tebligatla olur. Yetkinin belediyeye verildiği söyleniyor. Yalan söyleniyor, çünkü belediye yetkiyi meclisten alır. Erzin Belediyesi, ilçeyi yönetiyorsa meclisten aldığı kararla yönetiyor. Burada polisle, askerle vatandaşı karşı karşıya getirmenin bir anlamı yok. Buradaki insanlar Burnaz’a sağlık için geliyor.” diye konuştu.

Kolon kanseri olduğunu belirten Ali Karataş (60), “Ben burada şifa buldum. Kolon kanseri olduğumu söylediler doktorlar. Uzun bir süredir Burnazdayım. Bana doktorlar 3 ay ömrümün kaldığını söylemişti. Buranın suyu sayesinde iyileşerek sağlığıma kavuştum. Barakalarımızın yıkılmasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’ten geldiklerini belirten Hidayet Özdemir de “Astım hastasıyım. 4 yıl önce ambulansla getirdiler beni, çadır kurdum sahile. 15 gün kaldım çadırda. Sağlığıma kavuştum. Buraya ev yaptım, yıktılar. Onlar yıktıkça ben yenisini yaptım. Emekliyim. Burada bize elektrik ve su da verilmiyor. Gelip yıkmak istiyorlar. Bizi mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.” şeklinde konuştu. Öte yandan, yapılan görüşmeler sonucunda yıkımın 15 gün ertelendiği iddia edildi.

CİHAN

Yorumlar