Erol Büyükburç'un Torunu Dedesinin Tabutunu Öptü

Kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un torunu herkesi ağlattı.

Google Haberlere Abone ol
Erol Büyükburç'un Torunu Dedesinin Tabutunu Öptü

İstanbul Etiler'deki evinde Perşembe günü ölü olan meşhur sanatçı Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda merasim düzenlendi.

DEDEYE SON ÖPÜCÜK

Büyükburç'un Türk bayrağına sarılı tabutunun başında torunu Lale Han Kaya vardı. Lale, dedesinin tabutuna dokundu, fotoğrafını okşadı ve öperek uğurladı. Kızları Evren Erol Büyükburç ve hasret Kaya Büyükburç taziyeleri kabul etti. Törenin arkasından Büyükburç'un tabutu Levent Camii avlusuna getirildi. Usta sanatçı için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak, arkasından da cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülecek.

CUMHURBAŞKANI'NA YANIT

Taziyeleri kabul eden ehil sanatçının kızları Evren Erol Büyükburç ve hasret Kaya Büyükburç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Programı öncesi ölümü düşündürücü' sözlerini de değerlendirdi. Hem Evren Erol hem de hasret Kaya Büyükburç şüphelerinin olmadığını söyleyip, babalarının yürek ve şeker hastası olduğunu hatırlattı. Evren Erol Büyükburç babasının tabii yollardan öldüğünün hekim nedeni ile da belirleme edildiğini söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan meşhur sanatçının ölümüyle ilgili yaptığı izahatda şu ifadeleri kullanmıştı: 'Bizim pop müziğinde kıymetli sanatçımız Erol Büyükburç'un bugün (dün) evinde ölü şekilde bulunduğuna dair haberi aldık. Bundan ötürü hüznümüz var. Kendisine rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Özellikle de yarınki (bugün) bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Şu anda güvenlik güçlerimizden henüz bu işin neticesini almadık. Nedir, ne değildir... Bu bir adli tıp konusudur. Adli Tıp incelemelerini yapacaktır, ondan sonra da bizlere lüzumlu bilgiler bu konuyla ilgili verilecektir.'


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar