Eroğlu'ndan Göcek koyları ile ilgili izahat

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Göcek koylarının ihaleyle kiralanacağı yönündeki haberlerle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu'ndan Göcek koyları ile ilgili izahat

Eroğlu, “Ormana ilişkin yerler açık, şeffaf bir biçimde ihale ediliyor. Başka bir yolu yok. Bizim herhangi birisine vermemiz olası değil” dedi.

Bakan Veysel Eroğlu katıldığı 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri tebrik programının arkasından matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı. Muğla’da “Göcek Koyları” diye anılan Bedri Rahmi Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarının ihaleyle kiralanacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üstüne Eroğlu, “Ormana ilişkin yerler açık, şeffaf bir biçimde ihale ediliyor. Başka bir yolu yok. Bizim herhangi birisine vermemiz olası değil. Açıkça ilan ediliyor, şeffaf bir şekilde. Şartları sağlayanlar referans ediyor. İhaleyi kazanana veriyoruz. Yapılacak şey bu. Fakat bunlar ormana ilişkin olanlar. Bir kısım ÖÇK alanı, onlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili. Ama ormana ilişkin bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklara ilişkin bulunan yerler bize ait. Bizde natürel ki bu bu şeklinde alanları gayet şeffaf bir biçimde ilan ediyoruz. Herkese açık. Neticede ihaleyi elde eden bunu almaktadır ve işletiyor” ifadelerini kullandı.

“İŞLETMELERİ ÇOK SIKI TAKİP EDECEĞİZ”

İşletmeleri çok çok hummalı takip ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, “İşletmeci vatandaşlara çok çok iyi hizmet eda etmek zorunda. Temiz yakalamak zorunda. Biz bunu her noktasından denetim edeceğiz. Yani bir aksaklık olursa tam olarak ellerinden alacağız. Çünkü buralar çok çok güzel mekanlar. Müşteri memnuniyeti olması lazım, duru olması lazım, kaliteli hizmet vermesi lazım. Bizim aradığımız bu. Biz parasında değiliz. Vatandaşımızın bu bu şeklinde alanlara gereksinimi var. Bu nedenden dolayı biz tüm ilerlerde ve çok sayıda ilçede 127’den çok belde ormanı oluşturduk. 1500’e yakın mesirelik alanlar var. Çünkü burada gereksinim var. Ormanlardan vatandaşlarımızın yeteri kadar istifade etmesi lazım” dedi.

“RASTGELE YAPILAŞMA OLAMAZ”

Bakan Eroğlu, gelişigüzel yapılaşmanın olamayacağını anlatım ederek, “Yapılaşma diye bir şey yok. Zaten tüm kurumların görüşüyle uzun devreli görüşme planları var. Tabiatla uyumlu ve zaruri gereksinimleri karşılayacak binalar yapılabilir. Onlar da uzun devreli büyüme planları var. Bütün kurumların görüşü alınıyor. En son ben bizzat onaylıyorum ” biçiminde konuştu.

Türkiye’nin su ve ormancılık hakkında ilk 7’ye ve ilk 3’e girdiğini belirten Bakan Eroğlu, “Bütün dünyada orman varlığı azalıyor. Ama bizde orman varlığı hem sektör şekilde son 12 yılda hem de odun serveti şekilde arttı. Bunu gururla anlatım ediyorum. Alan şekilde da son12 yılda 9 milyon hektar sektör yükselişı var. Ayrıca ormanların tapusunu aldık. Artık ormanlar geçmişte bulunduğu bu şeklinde işgal edilemiyor. Yanan orman alanlarını derhal ağaçlandırıyoruz. Başka bir maksatla tahsis de olası değil.  Ben daha öncelikle gazeteci arkadaşlara söylemiştim. Yanan orman sahalarından bir metrekare sektör varsa gösterin yüzde yüz kendi ellerimle arka alacağım diye anlatım etmiştim. Çünkü biz bundan sonra orman kadastrosunu tamamladık.  Ormanların tapusunun yüzde 75’ini de aldık. Bu yılsonunda da tamamını alacağız. Böylece vatandaşla hiç bir ihtilaf olmuyor. İlk kere ormanların kadastrosunu biz çözdük” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar