Erken ezan okuyan imam: Gözüme uyku girmedi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde dün akşam ezanını 5 dakika erken okuyarak vatandaşların iftarını erken açmasına sebep olan emekli imam Nurettin Tül, gece boyunca gözüne uyku girmediğini söyledi.Cami imamının, ezan saatine yetişemeyeceği...

Google Haberlere Abone ol
Erken ezan okuyan imam: Gözüme uyku girmedi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde dün akşam ezanını 5 dakika erken okuyarak vatandaşların iftarını erken açmasına sebep olan emekli imam Nurettin Tül, gece boyunca gözüne uyku girmediğini söyledi.

Cami imamının, ezan saatine yetişemeyeceği gerekçesiyle kendisinden akşam ezanını okumasını istediğini anlatan emekli imam Nurettin Tül, “O arada saatimi değiştirmiştim, yanlış ayar yapılmış, 5 dakika ileri ayarlanmış. Dolayısıyla bu kaza başımıza geçti. Çocukluğumdan beri bu mesleğin içindeyim. İlk defa başıma böyle bir kaza geçiyor. İnşallah Rabbim bir daha başımıza böyle bir kaza geçirmesin. Bütün Mudanya halkından kardeşlerimden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler bize, yapacak bir şey yok. Yani oldu, insanlar da düşüp ölüyor, bir kaza oldu ne yapalım.” şeklinde konuştu.

Kendisine gelen telefonla yanlışlığı anladığını anlatan Tül, kaza orucu gerekir mi sorusuna ise “Müftümüz ne derse doğrudur, fetva makamı orasıdır, çünkü halkın, orucunu bozan arkadaşlarımızın yapacak bir şeyi yok, top atılmış, ezan başlamış.” şeklinde cevap verdi.

Kendisi de saatçilik yapan Nurettin Tül, 5 dakika sonra ikinci izanı okumasını ise şöyle anlattı: “Yeniden okumamızı ise namaz vakti girmediği için belki namazlarını kılanlar olur ve erken, vakit girmeden namaz kılmış olurlar diye ikinci bir ezan okuduk, belki ikinci ezan okumasaydık bu kadar da bir şey olmazdı ama oldu yani.”

Vatandaşların da bu tür kazaların olabileceğini belirterek kendisini teselli ettiklerini anlatan Tül, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tür kazalar herkesin başına gelebilir. Türkiye’nin başka yerlerinde de böyle şeyler gördük. Ama tabi bana rastlaması gece uykumu kaçırdı. Sabaha kadar üzüldüm, artık Mudanya halkından kardeşlerimizden özür diliyorum, haklarını bize helal etsinler, başka yapacak bir şey yok.” şeklinde sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar