Erkek serçenin kur yapması renkli görüntüler oluşturdu

Antalya'nın Manavgat ilçesi ırmak kenarında erkek serçenin dişi kuşa kur yaparken kanat çırpması renkli görüntüler oluşturdu. Serçelerin muhabbeti Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkacak yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekti. Serçenin...

Google Haberlere Abone ol
Erkek serçenin kur yapması renkli görüntüler oluşturdu

Antalya'nın Manavgat ilçesi ırmak kenarında erkek serçenin dişi kuşa kur yaparken kanat çırpması renkli görüntüler oluşturdu. Serçelerin muhabbeti Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkacak yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekti. Serçenin kur yapması objektiflere böyle yansıdı.

Dünyaca ünlü Manavgat Irmağı kuşların da önemli beslenme alanlarında biri. Göçmen olmayan serçeler, çekirdek, meyve, böcek, buğday, arpa ve ekmek artıklarıyla besleniyor. Ağaç kovukları, çatı altlarına, boş kırlangıç yuvaları, derme çatma yuva yapan serçelerin 50 kadar türü bulunuyor. Genellikle kahverengi, siyah ve boz renkli oluyorlar.

İnsanların çevresinde yaşayan evcil serçenin, sırt ve kanatları kahverengi, karın kısmı gri. Erkeklerin gerdanında siyah bir leke bulunuyor ve dişiler daha küçük oluyor.

Veteriner Hekim Arif Kökçam, dişi serçe kuşunun kahverengi benekli 4-5 adet beyaz yumurta yumurtladığını ifade etti. Dişi serçenin kuluçkada kalma süresinin 11-12 gün sürdüğünü belirten Kökçam, yavrular yumurtadan çıktıktan iki hafta sonra yuvayı terk ettiğini ve bir yaz süresince bir dişi serçenin 3-4 defa yavru çıkarabildiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar