Erim: Camiaya, İslami ve insani olmayan adap ve edep dışı bir saldırı yapılıyor

Saadet Partisi (SP) GİK üyesi ve Ağrı Belediye başkan adayı Süleyman Erim, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne; İslami ve insani olmayan, adap ve edep dışı bir saldırı yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erim: Camiaya, İslami ve insani olmayan adap ve edep dışı bir saldırı yapılıyor

Saadet Partisi (SP) GİK üyesi ve Ağrı Belediye başkan adayı Süleyman Erim, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne; İslami ve insani olmayan, adap ve edep dışı bir saldırı yapıldığını söyledi.

Erdoğan'ın belediye başkanlığının belli bir döneminden sonra çizgisinde değişiklik olduğunu öne süren Erim, “Sayın Başbakan siyasi çizgisine baktığımızda İstanbul Belediye başkanlığının belli bir döneminden sonra; kişisel hesap ve geleceği üzerine inşa etmiştir. Önce Erbakan Hoca ve çevresini dışlama, Fazilet Partisi'nde birlikten yana olduğunu ifade etmiş. AKP'nin projesini Pınarhisar Cezaevi'nde yaptığını söylemiştir. Sayın, Kurtulmuş'un Saadet hareketi bu projenin devamıdır. Sayın, Abdüllatif Şener'in dışlanması, kendisini rakip görmesindedir. Her zaman kamuoyunda karşısındakilerin haksız görülmesini planlanmıştır." şeklinde konuştu.

'HER SEÇİMDEN ÖNCE BİR PSİKOLOJİK SAVAŞ BAŞLATILDI'

Ekonominin Kemal Derviş'in programı sayesinde üretimsiz ve ithalata dayalı, borsa, faiz ve döviz oyunuyla 11 yıl içinde dolar milyarderi sayısının 4'ten 36'ya çıkarıldığını belirten Erim, "Halk kömür v.s. yardımlarına muhtaç ve mahkum edildi. Her seçimden önce bir psikolojik savaş başlatıldı. Halkın sorunları, şehrin, ülkenin ve dış politikanın tartışılmasına fırsat verilmemiştir. Hep mağduriyet edebiyatı yapılmıştır; 27 Nisan e-muhtırası, dış destekli kendisine karşı operasyonlar, terör, teröristler, sıkışınca imanlı gençlik, başörtüsü, one minute ile hayali sermaye tüketilmiştir." şeklinde hükümetin politikasını eleştirdi.

Dış politikada; Türkiye'nin rahat irtibat sağladığı bir İslam başkentinin bulunmadığını belirten Erim, “Batı ile de iyi gitmiyor. Suriye'de ise bazı muhalif guruplara ancak kendilerini öldürtecek bir destek sağlıyor; Tank, top, uçak, helikopter, füze ve kimyasal silaha karşı yani devlet gücüne karşı bir şey yok.” dedi.

'RAHMETİ GAZABINI AŞMIŞ. KENDİSİNİ NE SANIYOR?'

SP Ağrı Belediye başkan adayı Süleyman Erim, “Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne; İslami ve insani olmayan, adap ve edep dışı bir saldırı yapılıyor. Hedef gösterdiği kesim ve mensupları olduğunu tahmin ettiği binlerce insana savunma, soruşturma ve yargı hakkı yok. Hüküm Başbakandan; sürgün, görevden alma, tenzili rütbe, tayin ve miting meydanlarında yuhalatma. Kendisini o makama getiren Anayasa ve yasalar karşısındakiler için hükümsüz. Haşa büyük bir makama ulaşmış. Rahmeti gazabını aşmış. Kendisini ne sanıyor? Ya Rab Mahkeme-i Kübra da nasıl hesap verecek” şeklinde hayret içerisinde düşüncelerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar