Ergenekon davası gerekçeli kararının yazım işlemi tamamlandı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazım işleminin tamamlandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon davası gerekçeli kararının yazım işlemi tamamlandı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazım işleminin tamamlandığını açıkladı.

Ergenekon davasının karar özetinin açıklandığı 5 Ağustos 2013 tarihinden bu yana gerekçeli kararı Silivri'deki büyük duruşma salonunda yazmaya çalışan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bugün basın açıklaması yaptı. Duruşma salonu önünde bekleyen basın mensupları, yazı işleri görevlisi tarafından bilgilendirildikten sonra duruşma salonunda mahkeme heyeti ile görüştü.

Basın mensuplarını, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk karşıladı. Başkan Özese, yaptığı açıklamada 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda (CMK) ve yeni yürürlüğe giren 6526 sayılı yasada belirtilen 15 gün içerisinde gerekçeli karar yazılmasının zorluğuna dikkat çekti. Özese, CMK 230 maddesinde aranan şartları taşıyan bir gerekçe yazılabilmesinde ki zorluk dikkate alınarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) ek süre talep edildiğini açıkladı. HSYK tarafından herhangi bir cevap verilmediğini belirten Özese, yasada belirtilen 15 günlük sürenin de bugün itibariyle dolmakta olduğunu söyledi.

Başkan Özese, bütün bu anlatımlarının ardından binlerce sayfadan oluşan gerekçeli kararın, istenilen düzeyde olmasa da yazımının tamamlandığını açıkladı. Kanun maddelerinde yer alan hükümler ile HSYK tarafından yapılan açıklamalar sonrasında büyük bir gayretle çalışmalarına hız verdiklerini ve bugün itibariyle gerekçeli kararın yazım işleminin tamamlandığını söyledi.

Gerekçeli kararın redaktesinin hafta sonu yapılmasını planladıklarını belirten Özese, önümüzdeki günlerde imza işleminin de tamamlanmasının ardından gerekçeli kararın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine yükleneceğini bildirdi. CİHAN

Yorumlar