Ereğli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.Atatürk Anıtı’ndaki törene; Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı’ndaki törene; Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Belediye Başkanı Uysal, Ereğli’nin 4 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğunu hatırlattı. Uysal, ilçenin 18 Haziran ve kurtuluş süreci ile ilgili bilgileri aktararak “Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz savaşı olması, ilk deniz şehidinin verilmesi, kurduğu Kuva-ı Milliye Teşkilatı ile işgalden kurtulan ilk Gazi Şehir olması nedenleriyle; 18 Haziran 1920 tarihi Karadeniz Ereğli nezdinde Türkiye Cumhuriyeti için çok özel ve önemli bir tarihtir. Ereğli Belediyesi olarak, tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Nimet Hocaları, Recep Kahyaları, şanlı tarihe imza atan, bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi unutmadık; onları rahmetle anıyoruz. Onların sayesinde, tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyuyoruz. Gelecek nesiller böylesine büyük tarihi değerlere sahip olmaktan gurur duymalı, bu şanlı tarihe ve Karadeniz Ereğli’mize sahip çıkmalıdır. Bu konuda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güveniyoruz. Ben, Karadeniz Ereğli’yi özgürlüğüne kavuşturan, böyle bir şanlı tarihe sahip olmamızı sağlayan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitlerimizi ve bugün aramızda olmayan gazilerimizi rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum. Tüm halkımızın Kurtuluş Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum" dedi.

Günün anısına okullarda düzenlenen yarışmalarda birincili alan şiir ve kompozisyonun okunduğu törende, ilk üç dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ile plaketleri Kaymakam Çay, Deniz Kıdemli Albay Enç tarafından verildi.

Bu arada, Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma derneği tarafından düzenlenen,”En Güzel Osmanlı Çileği”, “Çilekli Pasta” ve “Çilek Üreticileri Arası Bilgi Yarışmaları”nda dereceye girenlerin çeşitli değer ve sayıdaki altın ödülleri ise Belediye Başkanı Uysal tarafından verildi.

Törene, Kore gazileri, belediye başkan yardımcıları, bazı siyasi partiler, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kurulu başkan ve temsilcileri, askeri erkan ile okulları temsilen öğrenciler katıldı.

CİHAN

Yorumlar