Ereğli'de 11 STK bayrak asma kampanyası başlattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 11 sivil toplum kuruluşu (STK) Lice'de 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklamaya Ereğli'de Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de 11 STK bayrak asma kampanyası başlattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 11 sivil toplum kuruluşu (STK) Lice'de 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklamaya Ereğli'de Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Fiziksel Engelliler Derneği, Tükoder Karadeniz Ereğli Şubesi, Kandillililer Derneği, Eğitim İş Karadeniz Ereğli Şube Temsilciliği, Türk Hava Kurumu Karadeniz Ereğli Şubesi, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Karadeniz Ereğli Şubesi, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi destek verdi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Semih Özkök, "Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak sadece bir askerin değil, tüm ulusun canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Bugünden itibaren evlere ve iş yerlerine Türk bayrakları ile donatmak için kampanya başlatıyoruz. Bugün hemen tüm Ereğlimizdeki evlerimize işyerlerimize bayrak asma kampanyası başlatıyoruz. Ereğli'nin ve tüm Türkiye'nin bir gelincik tarlasına dönüşmesini başarmalıyız, indirilemeyecek sayıda bayrak istiyoruz. Ayrıca cuma akşamı saat 18.00 de Çınar altından başlayarak Türkbayrakları İle bütün halkın katılımını bekliyoruz." dedi.

Özkök konuşmasında "Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini anayasaya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Bugün Başbakan ve Hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü, 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen “Yeni” Anayasa ve “Açılım” politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD – AKP – BDP – PKK – İmralı insiyatifinin hayata geçirilmesine yöneliktir ve amacının vatanın bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık tüm Türkiye halkı tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir. Çadırdan bozma mahkemelerde PKK’lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bayrağının indirilmesini seyrettirilmeye zorlanan askerler için “eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı cezası o anda verilebilirdi” diyerek, asıl suçlunun iktidar olduğunu, bu eylemlerin kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf etmiştir. İktidar, suçu yine ikinci, üçüncü kişilere yıkarak kendi suçlarını örtbas etme telaşına kapılmıştır. Biz bu oyunu 17 Aralık sonrası uyguladığı mağduriyet söylemlerinde gördük. Aynı oyuna gelmeyeceğiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar