Ereğli Fatih Koleji öğrencileri Türkiye için dünya ile yarışıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri 51 ülkeye karşı yarıştıkları yarışmada, dünya birincisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli Fatih Koleji öğrencileri Türkiye için dünya ile yarışıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri 51 ülkeye karşı yarıştıkları yarışmada, dünya birincisi oldu. 10 günde 24 madalya kazanan Ereğli Fatih Koleji'nin uluslararası başarısı büyük takdir topladı.

Uluslararası başarıları ile kendisinden söz ettiren Ereğli Fatih Koleji, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Fatih Koleji öğrencilerinden Zeynep Rana Çelik ve Fatma Melis Ertuğrul 1-6 Nisan tarihlerinde düzenlenen İnepo-Eurasia Azerbaycan Proje Olimpiyatında, 51 ülkeden gelen 250 projeyi geçerek dünya birincisi oldu.

Kazanılan başarıları okul binasında düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşan Fatih Koleji öğrencileri, projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Projelerin geliştirilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden öğrenciler, amaçlarının yaptıkları projelri geliştirdikten sonra patentlerini almak olduğunu söyledi.

Bu yıl ulusal ve uluslararası pek çok yarışmaya proje gönderdiklerini belirten Ereğli Fatih Fen Lisesi Genel Proje koordinatörü Zafer Türkmen,her yıl başarı grafiklerinin artarak yükseldiğini belirtti. Türkmen, "Öğrencilerimiz 4 kıtada binlerce rakibiyle yarışarak ülkemize altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandırdılar. Bu başarılarda 4 yıldır takip ettiğimiz Y-ZEP eğitim modelinin payı büyük. Öğrencilerimizi Gonca kreşimizden itibaren Üretkenlik, Görsel algı, düşünme becerileri, robotik, Hardwarecontrol gibi derslerle takviye ederek, her öğrenciyi ilgi alanına göre özel olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz hafta içi dersleri,hafta sonu dersleri, kulüpçalışmaları, yaz ve kış okullarıyla Y-ZEP eğitiminin farklı alanları ile tanışmaktadır. Kdz Ereğli Fatih Koleji bir marka okul olmuştur. Bu güne kadar Katıldığı tüm yarışmalarda derece ile dönmüştür. Okulumuz pek çok yarışmada üniversiteli rakiplerini bile geride bırakarak madalyalara ulaşmaktadır." dedi.
CİHAN

Yorumlar