Erdoğan'dan, muhalefete ağır eleştiriler

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine ağır eleştirilerde bulundu. CHP ve MHP’nin genel başkanlarının, partilerinin ilkelerini ayaklar altına aldığını öne süren Erdoğan, “Dayatmalara boyun eğiyorlar....

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan, muhalefete ağır eleştiriler

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine ağır eleştirilerde bulundu. CHP ve MHP’nin genel başkanlarının, partilerinin ilkelerini ayaklar altına aldığını öne süren Erdoğan, “Dayatmalara boyun eğiyorlar. Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dizinin dibinde oturuyorlar. Her türlü iftiraya, her türlü yalana çanak tutuyorlar.” eleştirisini getirdi.

Başbakan Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını eleştiren Erdoğan, İsrail'in amacının Hamas-El Fetih hükümetini yıkmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin her zaman Ortadoğu’da barış ve huzur istediğini anlatan Erdoğan, Ortadoğu’daki hem kardeş kavgalarını bitirmenin hem de İsrail zulmünü sona erdirmenin mücadelesini verdiklerini belirtti. Dün gece değişik ülkelerde görüşmeler yaptıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, özel temsilcisini ilgili ülkelere gönderdiğinin bilgisini verdi. "Türkiye’yi bu ateşin içerisine atmayacak ama ateşin sönmesi, yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız." diyen cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, şunları söyledi: "Şu anda insani yardımlar olarak Kızılay ve TİKA ile Gazze’deyiz. Utanmadan çıkıp 'Türkiye ve Katar ateşkesi engelledi' diyorlar. Ya biz ateşkes için gayret ediyoruz. Gayret ediyoruz da 2012’de de ateşkes yapıldı. Mısır öncülüğünde yapıldı ama İsrail ateşkese uymadı. Olay, Batı Şeria’da başlamadı. Gazze, havan topu, herhangi bir şey atmadı ki. Ama İsrail bahane uyduruyordu. Hamas ile El-Fetih birleşti, ortak hükümet kurdu ya. Şimdi bu hükümeti yıkmak istiyor, derdi o. Onun için bu adımı attılar. Çünkü Müslüman’ın Müslüman ile bütünleşmesini istemiyorlar. Bölmek, parçalamak istiyorlar. Ondan sonra da bitirmek istiyorlar."

Erdoğan, 17 Aralık sürecinden sonra her konuşmasında olduğu gibi Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ağır ithamlarına devam etti. Gülen’in, Filistin için yayınladığı taziye mesajını yok sayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Aynısını bunların Pensilvanya’daki akıl hocaları da yapıyor. O da aynı ha. İsrailli çocuklara ağlıyordu, İsrailli çocuklar için taziye yayınlıyordu. Mavi Marmara’nın Gazze’ye gidişini eleştiriyordu. Kim; o Pensilvanya’daki zat. Ne dedi; otoriteden izin almalıydılar dedi. Kim otorite; otorite biziz. Bizden izin aldı. Ama onu düşünerek söylemedi, İsrail’den izin alacak. Şimdi ne yapıyor. Gazzeli çocuklar için ağladığını duydunuz mu, gördünüz mü? Gazzeli çocuklar için taziye yayınladığını duyduğunuz mu, İsrail’i eleştirdiğini gördünüz mü? Yapamaz. İpini tutan efendisini eleştiremez. Onun medyası da Gazze için İsrail için hiçbir şey söylemiyor. Hükümete saldırarak sıvışmaya çalışıyor.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DSP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi seçmenlerinin de kendisine oy vereceğini iddia eden Başbakan Erdoğan, muhalefetin seçimlerde ağır bir yenilgi alacağını öne sürdü. CHP ve MHP’nin genel başkanlarının, partilerinin ilkelerini ayaklar altına aldığını öne süren cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, “Dayatmalara boyun eğiyorlar. Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dizinin dibinde oturuyorlar. Her türlü iftiraya, her türlü yalana çanak tutuyorlar.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar