Erdoğan'dan Ayasofya cevabı: Önce Sultanahmet'i dolduralım, sonra...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Mecidiye Camii'nin açılışını yaptı. Cuma namazını da camide kılan Erdoğan, çıkışta vatandaşlara seslendi, camileri doldurmalarını istedi. Bir vatandaşın 'Ayasofya' diye...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Ayasofya cevabı: Önce Sultanahmet'i dolduralım, sonra...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Mecidiye Camii'nin açılışını yaptı. Cuma namazını da camide kılan Erdoğan, çıkışta vatandaşlara seslendi, camileri doldurmalarını istedi. Bir vatandaşın 'Ayasofya' diye bağırmasına da, "Önce Sultanahmet'i dolduralım." cevabını verdi.

Restorasyonu yaklaşık 3 yıl süren Ortaköy Camii, bugün yeniden ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Başbakan Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldı. Vatandaşlar da açılışa yoğun ilgi gösterdi. Yoğun yağış altında Ortaköy'e gelen Erdoğan, vatandaşları selamladıktan sonra Cuma namazını kılmak üzere camiye girdi. Cuma namazının ardından da kurdela kesimi gerçekleşti.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, camide ciddi bir güçlendirme çalışması yapıldığını söyledi. Camiyi yaptıran Sultan Abdülmecit'in ruhuna Fatiha'lar gönderilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Onlar hep eserleri ile kalıcı oldular. Biz de bu kalıcı eserleri bizlere bırakan ecdadımızla iftihar ettik." dedi.

"Allah mabetlerimizi cemaatsiz bırakmasın" diyen Erdoğan, "Bunlarla birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Buranın mimarı bir Ermeni mimardır. Bu noktada çok farklı davranmış. Emaneti, işi ehline vermiş. Ortaköy Camii eserlerimiz arasında çok farklı bir yere sahip. Bu camide emeği geçenlere rahmet gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

Camilerin cemaatle dolması gerektiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bize düşen bir görev de var. Bu camimizi biz cemaatsiz bırakmamamız lazım. Sultanahmet, Süleymaniye, buralar dolması lazım."

"Ayasofya" diye bağıran vatandaşlara Erdoğan, "Yan tarafta Sultanahmet'i bir dolduralım. Ama teravih namazlarında, bayram namazlarında değil. Sabah namazlarında dolduralım. Ondan sonra geleceğiz, önce bir onu halledelim." cevabını verdi.

Erdoğan, daha sonra camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

CİHAN

Yorumlar