Erdoğan: "Tehditlere Boyun Eğmeyeceğim"

Konya'da konuşan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: "Tehditlere Boyun Eğmeyeceğim"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın 740'ıncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'ya, resmi programına göre yaklaşık 1,5 saat geçikmeli olarak özel uçak 'Ana' ile geldi. Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu eşlit etti. Konya Havalaanı'nda Konya Valisi Muhammer Erol ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'ndeki, aralarında kongre merkezininde bulunduğu 115 yatırımın toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan'an önce ise Konya Havalaanına Lübnan Başbakanı Necip Mikati geldi. Konya protokolü tarafından karşılanan Mikati, daha sonra Dedeman Otel'e geçti. 

BAŞBAKAN, EŞİYLE HALKI SELAMLADI

Kongre merkezine gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsiye çıkarak halkı selamladı. Salonda '1071'e minnettarız, 2071'e hizmetkarı', 'Bu millet seninle' 'Haydi büyük usta, ecdadın bıraktığı yerden', 'Konya seninle her zaman büyük usta', 'Türkiye'nin önünü açan adam' yazılı pankartlar dikkat çekti.

4 ŞEHİDE RAHMET DİLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Mevlana’nın ölümnün 740'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirtip, Mevlana’yı andı ayrıca Ankara Gölbaşı’nda askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 asker rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi. Erdoğan, bir dönem Konya Milletvekilliği yapmış Necmet Erbakan'ı da unutmadı.

"HİÇ BİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİM"

Aziz milletin arkasında olduğu sürece hak demeye ve hakkı savunmaya devam edeceğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiç bir tehdide boyun eğmeyeceğini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:
'Konya’da tekrar söz veriyorum. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametinden asla ayrılmayacağım. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğim. Siz arkamızda olduğunuz müttetce, Allah’ın izniyle geri adım atmayacağım. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağım. Kardeşlerim istedikleri çirkin yollara teveccüh etsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Buradan Konya’dan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye, bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin, medyanın gücünü alanlar bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Arkasına Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevreyi alanlar Türkiye’nin istikametiyle oynayamazlar, Türkiye’nin ayarlarıyla oynayamazlar.'

"TÜRKİYE OPERASYON YAPILACAK ÜLKE DEĞİL"

Türkiye'nin üzerinde operasyon ve ameliyat yapılacak ülke olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak Ak Parti iktidarı buna izin vermez. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa, 30 Mart’ta seçim var. Sezime girsinler, hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne biz müsaade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye milletin kararların yok sayılayacağı, 3’üncü sınıf kabile devleti değildir. İçerden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz. Benim ülkemde sinsi tuzaklar kuramaz. Terör, bu millete diz çöktüremedi. Diz çöktüremez ve diz çöktüremeyecek.

Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi. Bundan sonrada çöktüremez. Erzurumlu yaşlı açmalar bizim için dua ediyorlar. Van’da, Muş’ta, Bitlis’te, Şanlıurfa’da kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyorlar. Rize’de, Antalya’da, Muğla’da, Hatay’da, Edirne’de, Çorum daedirde çorumda Ankara yozgatta kadre seccadelerinin üzerinde bizim için dualar ediyorlar.'
Erdoğan, 'İşte Konya burada, Mevlana’nın şehri bize dua ediyor. Kılıçarslan’ın şehri bize dua ediyor. Biz daha ne isteyelim işte onun için hakkı savunmaya devam edeceğiz. Kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Filistin’de, Mısır’da hep haklının yanında olduk, yanında olmaya devam edecek Suriye’de, mazlumun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz, dimdik durmaya devam edeceğiz.'
Başbakan Eroğan, dün akşam Meksika Cumhurbaşkanıyla bir araya geldiğin ve onlarında Mevlana'yı Rumi olarak bildiğini ve onlara ispanyolca mesnevi hediye edeceklerini belirtti.

"BİRİLERİNİN TOPU TÜFEĞİ VARSA"

Bu yaşıma kadar Konya'ya diğer 81 vilayetin hepsine başımız dik, anlımız ak geldik. Bundan sonra Mevla'nın huzuruna, Kılıçarslan'ın huzuruna, Alaeddin Keykubat'ın huzuruna ak çıkacağız. Çok enterasandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, her türlü hilesi varsa bizim Allahımız var bize o yeter. Ve bize millet yeter millet. Güzel bir kelamı kibar, 'Allah tek. baki heves'. Yani Allah yeter, geri kalan hevadır, hevestir'.

BAŞÖRTÜ YASAĞI

11 yıldır baskılar ve zulümleri tek tek ordadan kaldırdıklarını ifade eden Erdoğan, başörtülü öğrencilerin üniversitelerde rahatlıkla eğitim, gördüğünü kamu da çalışanlarında yine başörtüsüyle çalışabildiklerine söyledi. Erdoğan, yasakları kaldırıp, milletin önüne tercihler sunduklarını ifade ederek, 'Biz yasakları kaldılyor ve milletimizin önüne tercihler koyarak, birinden alıp diğerine vermiyoruz. Herkesin hakkı ne ise onun hakkını vermeye çalışıyoruz.'dedi.

BARIŞ SÜRECİ

Türkiye'nin normalleşerek büyüyeceğini ifade den Erdoğan, 1 yıldır terör nedeniyle 81 vilayete şehit gelmediğini hatırlattı. Erdoğan, Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde aynı havanın teneffüs edildiğini belirterek, 'Göreceksiniz, bu barış ve huzur havası Türkiye'yi daha iyi yerlere götürecek.'dedi.
Erdoğan, 21'inci yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağını kaydetti. Bunu engelemeye ve yavaşlatmaya çalışanların olacağını ifade eden Erdoğan,' Bu aziz millet, ülkesine bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü tamanına erdirecek.'
Erdoğan, hükümet olarak batı ve ülkenin diğer bölgelerinde ne yatırım yapılıyorsa, diğer illerde de aynı hizmetin yapıldığını Hakkari'ye de tüm engellemelere rağmen hava limanı yapılacağını kaydetti.
Erdoğan, daha sonra 115 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'IN ZİRVE GÖRÜŞMELERİ

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Dedeman Otel de sırasıyla Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Necirvan Barzani ve İslam İşbirliği Teşkilat Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşme yapacak. Görüşmenin ardından da Valilik tarafından adına verilen akşam yemeğine katılacak.

Yorumlar