Erdoğan: Sözlerimin muhatabı Bahçeli değildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi "AK Parti'ye hesap kesmek kimsenin haddine değildir" şeklindeki sözlerine alınan MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yanlış anlama sonucu bu açıklamayı yaptığını söyledi. Erdoğan, sözlerinin muhatabının Bahçeli olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sözlerimin muhatabı Bahçeli değildi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü, son günlerin en çok tartışılan konularından birine açıklık getirdi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkisine neden olan Brüksel ziyareti öncesi yaptığı, "AK Parti'ye hesap kesmek kimsenin haddine değildir" şeklindeki açıklamayla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, o açıklamanın Devlet Bahçeli'yle ilgisinin bulunmadığını söyledi. 

Brüksel'deki NATO zirvesinden dönüşte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorular üzerine şu açıklamayı yaptı: Burada ciddi bir yanlış anlama var. Benim bu yolculuğa çıkarken yapmış olduğum basın toplantısındaki açıklamalarımın muhatabı sayın Bahçeli değildi. Bana göre birileri sayın Bahçeli’yi yanlış yönlendirdi, yanılttılar gibi geliyor. Çünkü ne benim ifadelerim içerisinde Bahçeli’nin adı geçiyor, ne de onunla ilgili orada en ufak bir ifade var. Tam aksine, anamuhalefetin başındaki zatın birçok yanlışlarını pazara çıkaran bir cevap bu. Ona yönelik idi. Çünkü, şu anda ben partimin başındayım. Partimle ilgili herhalde bir cevap verme yetkim var. Bu konuda da, FETÖ’ye karşı bu denli kararlı bir duruş sergileyen, adeta savaş açmış birisi olarak, eğer partimizin içinde böyle birisi varsa, bunu bize tevsik edin, biz bunu bir dakika partimizde tutmayız, göndeririz. Ama kalkıp partimizle alakalı olmayan, İstanbul Belediye Başkanının damadıyla alakalı bir konu. Şimdi bir defa, onun partimizi siyasi temsil yetkisi var mı, yok. Öbür taraftan yargı onu denetimli serbestlikle bırakmış. Bu yargıyla alakalı bir konu. Onun üzerinden bir siyasi rant devşirme yoluna gitmek bizi üzer. Bu konuda da herhalde sessiz kalmamak gerekir. Ama maalesef, bu denli bu twitlerin atılmış olması doğru değil. Kaldı ki ben öyle twit işleriyle uğraşamam.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Salı günü yapılan grup konuşmasında FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini, Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesi gibi durumların yaşanmaması gerektiğini belirterek eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli'nin bu çıkışı Brüksel'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "isim verilmeden muhalefet"in eleştirisi şeklinde sorulmuştu. Erdoğan ise Brüksel seyahati öncesi sorulan soru üzerine şöyle konuşmuştu: 

“Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hukukta bir kaide var. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının damadını söylüyorsan tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı şu anda denetimli serbestlik kararı vermiş. Bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Denetimli bir serbestlikle bırakılmış vaziyette. Bu yargı ile alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu, görevi olmadığı halde bu şekilde AK Partiye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi içindeki işleri ile uğraşsınlar, onları temizlesinler.”

Bahçeli ise Erdoğan'ın konuşmasına aynı gün sosyal medya üzerinden cevap vererek şunları söylemişti: "Partimizin bu haftaki Meclis grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı hakkındaki yorum ve değerlendirmelerim ses getirmiş, yankı bulmuştur. Haklı bir şekilde FETÖ’nün siyasi ayağının üzerine gidilmesi, bu kapsamdakilerin tespit ve teşhirinin yapılmasını istemiş, dilemiştim. Anlaşılan odur ki, Sayın Cumhurbaşkanı hiç beklemediğim, arzu ve tahmin etmediğim ölçüde grup konuşmamdaki bu sözlerden rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlık Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiri, kendi bileceği bir husustur. İnandığımızı söylemek ilkeli siyasetimizin gereğidir.

BAHÇELİ TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Salı günü yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Türkiye'nin çıkarlarını korumak için gösterdiği çabadan dolayı kendisine teşekkür etmişti. 

Yorumlar