Erdoğan, Silah Bırakma Çağrısını Değerlendirdi: Askerin Silah Bırakması Hayal

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısını değerlendirdi, 'Aslolan uygulamadır. Güvenlik güçlerinin silah bırakılması bekleniyorsa bu bir hayaldir' dedi. Erdoğan, HDP'yi iki maymunu oynamakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Silah Bırakma Çağrısını Değerlendirdi: Askerin Silah Bırakması Hayal

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda matbuat toplantısı düzenlendi.

İşte Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları:

Değerli kardeşimin konuğu şekilde Suudi Arabistan'a gideceğim. Bir heyet bize eşlik edecek. 23 Ocak'ta Kral Abdullah'ın cenaze namazına eşlik etmiştim, acılarını paylaşmıştık. Kral Selman'ı kutlama misyonu da taşıyordu. Bombalanan her belde bizim şehrimizdir, öldürülen her çocuk bizim çocuğumuzdur. İnşallah 2 Mart'ta Riyad'da da kardeşim Kral Selman ile yapacağımız görüşmelerde işbirliğimizin muhtelif yönlerini ele alacağız. Suudi Arabistan'la benzer idare ve yaklaşımlara sahibiz. Türkiye şekilde Suudi Arabistan'la ilişkimizi hususi ciddiyet verdik. Bu ilişkilerimiz müspet istikamette gelişmiştir. Amacımız bu ilişkilerin daha da iyileştirilmesidir. Cumhurbaşkanı şekilde ilk ziyaretim olacaktır.

'BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ'

Yaşar Kemal'in vefatını sizlerle paylaşmak isterim. Gerek eşini, lazım yeğenini aradım. Büyük üzüntü içindeyiz, kafa sağlığı diliyorum

SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Ben teşekkür ediyorum. Silahların bırakılması çağrısı bizler için fazla aşırı fazla ciddi bir beklentimizdi. Şimdi de çözüm süreciyle süren ve bundan sonra bunu noktalayalım diye bir çağrıdır. Çağrılar güzeldir, bu uygulama seçim öncesinde araziye ne kadar yansıyacak.

'GÜVENLİK GÜÇLERİNİN SİLAH BIRAKMASI HAYALDİR'

Bundan evvela mart seçimlerinde ne yazık ki yansımadı, cumhurbaşkanlığı seçiminde yansımadı. Temennim odur ki yapılan izahatların ardında durulur. Burada silahın bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu olmamış hayaldir. Güvenlik güçlerini enstrümanıdır. Silahın hedefi huzurdur, güvenliği sağlamaktır. Askeri polis silahı bırakılsın deniliyorsa saçmalıktır.

'İKİ MAYMUNU OYNUYORLAR'

Burada ikili görüntü söz konusu. Yalçın Bey ile izahat yapanların izahatları faklı. Eş Başkan'ın yaptığı izahat farklı. Burada iki maymun oynanıyor. Bunların oturmuş bir prensibi yok. İlkesi bir naz arasında olsalar, Akdoğan'ın yanına gelen insanın yaptığı izahatlarıyla Eş Başkanın izahatları tıpkı olurdu. Kendilerini check etmeleri gerekir. Başbakan Yardımcısının yaptığı izahat ortadadır. Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama da nedir silahların bırakılmasıdır. Ne istendi de hükümet vermedi 12 yıldır.

'SAMİMİYET TESTİNİ ÇOK DAHA AÇIK GÖRECEĞİZ'

Bugün söylendi: Kimlik, ret politikalarını biz kaldırdık, ,inkar politikalarını biz kaldırdık.Orada iş makinaları yakılıyor. Samimi bir yaklaşım yok. Benim Kürt kardeşimi Yüksekova'dan uçağa binecek sebep keyifsiz oluyorsun. Şimdi Van'dan biniyor, havalimanı bitse Yükseova'dan onlar diyor 'İstemezük' Samimiyet testini önümüzde fazla aşırı daha açık göreceğiz. Uygulama…. Uygulama… uygulama…

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar