Erdoğan: Pınarhisar’a mahkum olarak değil zincirlerinden kurtulmuş olarak geldim

Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle 14 yıl önce Pınarhisar’a geldiğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar’ın hatıralarında zindan değil okul olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Pınarhisar’a mahkum olarak değil zincirlerinden kurtulmuş olarak geldim

Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle 14 yıl önce Pınarhisar’a geldiğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar’ın hatıralarında zindan değil okul olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "Onlar güya beni mahkum etmişlerdi, güya özgürlüğümü elimden almışlardı ama ben Pınarhisar’a bir mahkum olarak değil milletimin muhabbetiyle bahtiyar olmuş, milletimin mahkemeyi vicdanında yargılanmış, zincirlerinden kurtulmuş, bir ilim talebesi olarak Medrese-i Yusufiye’nin bir öğrencisi olarak geldim. Pınarhisar benim için gurbet değil, vuslattır." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle 4 ay cezaevinde kaldığı Pınarhisar’a 14 yıl sonra Başbakan olarak geldi. Pınarhisar’daki törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, milletvekilleri, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Erdoğan, törenin başında, bakanlar ve partilileriyle birlikte sahneye çıkarak halkı selamladı.

Pınarhisar Belediye’si önünde toplanan halka seslenen Erdoğan, "Uzun bir aradan sonra bugün bir kez daha Pınarhisar’dayız. Siirt’te okuduğumuz şiir nedeniyle 14 yıl önce Pınarhisar’a gelmiştim. Onlar güya beni mahkum etmişlerdi, güya özgürlüğümü elimden almışlardı ama ben, Pınarhisar’a bir mahkum olarak değil milletimin muhabbetiyle bahtiyar olmuş, milletimin Mahkeme-i vicdanında yargılanmış, zincirlerinden kurtulmuş bir ilim talebesi olarak Medrese-i Yusufiye’nin bir öğrencisi olarak geldim." dedi.

"PINARHİSAR BENİM HATIRALARIMDA ZİNDAN DEĞİL OKULDUR"

Pınarhisar’ın kendisi için gurbet değil vuslat olduğuna dikkat çeken Erdoğan, pınarhisar benim hatıralarımda zindan değil okuldur. Hasret değil muhabbettir. Pınarhisar benim nezdimde yeni bir başlangıcın taze bir başlangıcın yeniden doğuşun sembolüdür. Pınarhisar’a teşekkür ediyorum. Ben sizi nasıl unutmadıysam siz de bizi unutmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Pınarhisar’ın yeni Türkiye’nin doğuşunda Türkiye’nin ruhuyla buluşmasında tarihi önem taşıdığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "AK Parti’nin kuruluş planlarını burada Pınarhisar Cezaevi’nde yaptım. Orada çalıştım, orada geleceğin plan programları üzerine kafa yordum. AK Parti’nin rotasını, istikametini, felsefesini işte burada Pınarhisar’da gelen mektuplarla, binlerce mektup içindeki o sinyallerle aldık. Görüşmelerdeki o duygularla kalktık. Yeni ve büyük Türkiye’nin ilk adımını burada Pınarhisar’da attık. Buradan yola çıktık. Allah'ın tevfiki milletimizin hayır duasıyla Pınarhisar’dan başladık tüm Türkiye’yi dünyayı, yeryüzünü, insanlığı kucakladık."
Pınarhisar’dan yola çıkarak Türkiye’ye çok büyük eserler kazandırdıklarını belirten Erdoğan, "11 yıl boyunca 81 vilayete bütün ilçe, köy, beldelere, tüm dünya başkentlerinde, dünyada ihtiyaç sahibi tüm şehirlere, haklara elimizi uzattık." şeklinde konuştu.

14 yıl önce kendisini buraya getiren sebeplerin sadece şahsını değil milletin önemli çoğunluğunu mahkemelere, hapislere mahkum ettiğine dikkat çeken Erdoğan, "Mahkemelere, hapislere mahkum eden sebepleri tek tek ortadan kaldırdık. Şiir okuduğum diye cezaevinde kaldım. Binlerce insan şiir, şarkı, türkü söyledi diye; yazı yazdı diye görüşlerini belirttiği için benim maruz kaldığım eziyete hatta daha fazlasına maruz kaldı. Kimileri vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Kimileri gurbette hayata veda etmek zorunda kaldı. Kimileri yıllarını hapiste geçirdi. Kimileri sokak ortasında vurulup faili meçhul cinayetlerde hayatlarından kopmak zorunda kaldı."

Bu ayın 16’sında yeni bir müjde vereceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "İnşallah Türkiye yeni bir süreci Avrupa Birliği’nde (AB) başlatıyor. Ayın 16’sında da onu duyacaksınız şimdi söylemiyorum. İmzaları attığımız gün duyacaksınız."

Pınarhisar ve bölgeye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, toplu açılışı bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte beraber yaptı. Kurdele kesiminden sonra halkı selamlayan Erdoğan, içinde satranç takımı bulunan hediye kutularını kendisini dinlemeye gelen halka dağıttı. CİHAN

Yorumlar