Erdoğan, Papa'yı ilk başta reddetmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki 'papa'nın Türkiye ziyaretini ilk başta kabul etmediği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Papa'yı ilk başta reddetmiş
Şubat 2013'te istifa ederek Katoliklerin dünyasında şok etkisi yaratan eski Papa 16. Benedetto, Papalık görevi süresince yaşadığı tecrübeleri bir kitapta anlattı. Alman gazeteci Peter Seewald'la söyleşisi bugün çıkan "Son Sohbetler" (Letzte Gespräche) başlıklı kitapta yayımlanan eski Papa, görevi süresince en "hassas" ziyareti Türkiye'ye yaptığını söyledi.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre; sağlık sorunları gerekçesiyle Papa'lıktan ayrılmasının ardından yaklaşık 3 yıldır Vatikan'daki Mater Ecclesiae Manastırı'nda yaşayan 89 yaşındaki 16. Benedetto (Joseph Ratzinger) görevi süresince baş etmek zorunda kaldığı skandallardan, Katolik Kilisesi'ndeki reform çabalarına kadar birçok konuda soruları yanıtladı.

Ratzinger, Eylül 2006'da Almanya'daki Regensburg Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada İslam'la ilgili söylediklerinin Müslümanlar arasında infiale yol açmasının ardından, Kasım 2006'da Türkiye'ye yaptığı ziyaretin en "hassas" gezisi olduğunu söyledi.

Peter Seewald'ın "En hassas seyahatiniz hangisiydi?" şeklindeki sorusuna Ratzinger şöyle yanıt verdi: "Muhtemelen Türkiye'ye yaptığım seyahatti. Regensburg konuşmasının yarattığı toz bulutu hala dinmemişti. Bu yüzden Erdoğan ilk başta beni kabul etmek istemiyordu. Fakat yavaş yavaş atmosfer ısınmaya başladı ve sonunda da gerçek bir anlayış sağladık. Ama ilk başta hassas bir andı, her iki tarafın da yüreklerini açtığı için Tanrı'ya müteşekkirim."

Yorumlar