Erdoğan: Millet ‘artık başkanımı kendim seçmek istiyorum’ dedi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007’deki referandumda Türk milletinin, “Artık başkanımı kendim seçmek istiyorum.” dediğini söyledi.Haliç Kongre Merkezi’nde vizyon belgesini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Millet ‘artık başkanımı kendim seçmek istiyorum’ dedi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007’deki referandumda Türk milletinin, “Artık başkanımı kendim seçmek istiyorum.” dediğini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi’nde vizyon belgesini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına ‘Dombıra’ şarkısını kendisi için yorumlayan şarkıcı Uğur Işılak’a teşekkür ederek başladı. Erdoğan, “Öncelikle Uğur Işılak kardeşime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten gönlümüzü son bestesiyle de güftesiyle de tekrar fethetti.” dedi.

“Birazdan detaylarını kamuoyuyla paylaşacağımız bu vizyon belgesinin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlar getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum.” ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye ilk kez cumhurbaşkanını doğrudan milletin oylarıyla seçecek. AK Parti’nin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak 2007 yılında yaptığımız değişiklikle cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamış olmanın büyük bir memnuniyetini yaşıyorum. 2007 yılında bu anayasa değişikliğini gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Anayasa değişikliği, dönemin cumhurbaşkanı tarafından önce veto edildi. Sonra halk oylamasına götürüldü. 21 Ekim 2007’de yapılan halk oylamasında aziz milletimiz yüzde 69 oy oranıyla ‘evet’ diyerek bu değişikliğin gerçekleşmesini sağladı. Bu şu demektir; ‘Artık ben başkanımı kendim seçmek istiyorum, vekiller vasıtasıyla değil’ İradesine sahip çıkan, Türkiye’nin değişimine yüzde 69 gibi yüksek bir oy oranıyla ‘evet’ diyen aziz milletimize teşekkür ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar