Erdoğan 'Kutlu Doğum Haftası' programına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan 'Kutlu Doğum Haftası' programına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programına katıldı. Erdoğan, “Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir.” dedi. Konuşma devam ederken salondaki elektrik kesildi. Erdoğan konuşmasına ses düzeneği olmadan devam etti.

İstanbul Ataköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa eşi Emine Erdoğan’la birlikte gelen Başbakan Erdoğan’a, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez eşlik etti. Peygamber Efendimiz (sav) için salat-ü selam okunarak başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda giriş konuşmasını Diyanet İşleri Başkanı Görmez yaptı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’den sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, besmele çekerek başladı.

Samimiyet üzerinde duran Erdoğan, “Siyaset, eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmettir. Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir. Medya, dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı, yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap, kalptekini yazıya dökebildiği, gönülde olanı samimi bir şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de alim, kalbini keşfedebilmiş, kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş, kalbini Rabbiyle tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir.” diye konuştu.

Erdoğan, “Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir.” dedikten sonra salonda elektrik kesilirken salonda sessizlik hakim oldu. Salondakilerin, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı atmasıyla salondaki sessizlik bozuldu. Erdoğan, konuşmasına ses düzeneği olmadan devam etti. Kur'an-ı Kerim dışında delil arayanların yolundan saptığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Resul-ü Kibriya Efendimiz dışında rehber arayan, ışığı arkasında bırakmıştır. Müslümanların idarecilerinden hatta bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoritelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur."

Allah Resulü'nün istismar edilemeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bütün müminlerin efendisi olan Hz. Muhammed Mustafa (sav), dünyevi hırslar için, tamah için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde, ne mesajlarıyla ne yaşantısıyla, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz.” dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından salondan ayrıldı.



CİHAN

Yorumlar