Erdoğan kız öğrencilerin talebini geri çevirmedi

Siverekli 44 kız öğrenci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdıkları mektup sayesinde Çanakkale anma etkinliklerine götürüldüler.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan kız öğrencilerin talebini geri çevirmedi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a mektup yazarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anma etkinliklerine katılmak isteklerini belirten 2 kız öğrenci, isteklerinin müspet karşılanması üstüne 44 arkadaşıyla Çanakkale'ye gitti.

Siverek ilçesindeki lise öğrencisi Ezgi Bağışkondu ve Ayten Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a birer mektup yazarak "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında Çanakkale'ye gitmek istediklerini bildirdi.

Taleplerinin kabul edilmesinin arkasından ilçedeki değişik liselerde eğitim gören 44 kız öğrenci de bu projeye dahil edildi. Yenişehir Mahallesi'ndeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi önünde birleşen kız öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı.

EVLİYA ÇELEBİ'NİN KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Kız öğrencilere, 4 gün sürecek gezide okumaları için Evliya Çelebi'nin Seyahatname isimli kitabı armağan edildi. Öğrencilerden Ezgi Bağışkondu, gazetecilere yaptığı izahatda, isteğini yerine getirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Ayten Akdağ ise Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a yazdığı mektubunda bölgenin şartlarını anlattığını dile getirdi. Merkezin müdürü Fikret Aslanparçası da dezavantajlı konumdaki kız çocukları projeye dahil edildiği için sevinçli olduklarını kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar