Erdoğan: K. İrlanda'daki Gibi PKK'yla Çatışmayı Sonlandırmak İstiyoruz

Fransız kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kuzey İrlanda'daki gibi PKK'yla çatışmayı sonlandırmak istiyoruz.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: K. İrlanda'daki Gibi PKK'yla Çatışmayı Sonlandırmak İstiyoruz

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız kanalı France 24'e konuştu. Erdoğan, 'Kuzey İrlanda'daki bu şeklinde PKK'yla çatışmayı sonlandırmak istiyoruz.' dedi.

ERDOĞAN: IRA GİBİ PKK'YLA ÇATIŞMAYI SONLANDIRMAK İSTİYORUZ

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine ait 'Kürt sıkıntısı yoktur' izahatsının arkasından art arkaya söylediği sözler günlerce kamuoyunu meşgul etti. AK Parti - HDP - İmralı - PKK arasındaki gerilimi artıran izahatların arkasından Erdoğan'dan gerilimi düşürecek bir izahat geldi. Fransız kanalına konuşan Cumhurbaşkanı 'Kuzey İrlanda'daki bu şeklinde PKK'yla çatışmayı sonlandırmak istiyoruz.' dedi.

İRAN'A YEMEN UYARISI

Erdoğan Ortadoğu'nun kaynayan kazanı Yemen'le ilgili de değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'deki gelişmelerle ilgili şekilde 'İran ve terörist gruplar Yemen'den çekilmeli' dedi. Erdoğan ayrıca, İran'ın Irak'taki varlığıyla ilgili şekilde ' İran, Musul'da IŞİD'in yerini almamalı. İran alanda IŞİD'i çıkartıp yerini almak istiyor.' dedi.

'IŞİD'İ YENMEK İÇİN KARA HAKREKATI GEREKLİ'

Erdoğan, IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin hava saldırılarının yetersiz olacağını söylerken 'IŞİD'i yenmek için kara harekatının önemine vurgu yaptı. 'IŞİD'i yenmek için kara harekatı gereklidir' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar