Erdoğan, İsim Vermeden Abdullah Gül'ün Sözlerini Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün 'Türk tipi başkanlık sistemi olmaz' sözlerine isim vermeden 'Bal gibi olur' şeklinde karşılık verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, İsim Vermeden Abdullah Gül'ün Sözlerini Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Valiler'e yaptığı izahatlarda gene fazla aşırı konuşulacak ifadeler kullandı. İsim vermeden gene Merkez Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik ağır suçlamalarda olan Erdoğan Abdullah Gül'ün 'Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir' izahatsında 'Türk tipi başkanlık sistemi olmamakta diyorlar. Bal bu şeklinde olur' halinde karşılık verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasındaki o kısım;

'7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına oranla yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme olanağı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

'BAL GİBİ OLUR'

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmamakta diyorlar. Bal bu şeklinde olur, sebep olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin değişik sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz.'

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Şubat'ta cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlarken başkanlık sistemi ile alakalı şekilde şunları söylemişti: 'Bu konuların bilinerek tartışılması fazla aşırı önemli. Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter tertip yaşadık ve bunun hüzünlerini gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD'de bulunduğu bu şeklinde gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik sarih bir biçimde yazıldığı, her şeyin fazla aşırı iyi tanım edildiği modern demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı biçimde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar