Erdoğan: İlan edeceğimiz adamı, o makama taşıyacaklarına inanıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili muhalefet partilerinin liderlerine yüklendi. Kendilerinin çıkaracağı adayın seçileceğini söyleyen Erdoğan, “Göreceksiniz, 10 Ağustos’ta bu...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İlan edeceğimiz adamı, o makama taşıyacaklarına inanıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili muhalefet partilerinin liderlerine yüklendi. Kendilerinin çıkaracağı adayın seçileceğini söyleyen Erdoğan, “Göreceksiniz, 10 Ağustos’ta bu ülkenin 77 milyonu da inanıyorum ki; bu ortak çatının altında yer almanın mücadelesini verecektir. İlan edeceğimiz adamı da adayı da inşallah o makama taşıyacaklarına inanıyorum. İnşallah zor zamanlar geride kalıyor. Yeni bir sıçramayı hep birlikte yapma zamanı.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 21. Olağan Genel Kurulu ve 2013 ihracat şampiyonları ödül törenine katıldı. Buradaki konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) liderlerini eleştiren Başbakan Erdoğan, “CHP’nin, MHP’nin en çok aradıkları kriter ne çok enteresan. Ne diyorlar, cumhurbaşkanı siyasetin dışında olacak. Hem siyasetçi olacaksın, hem de cumhurbaşkanı siyasetin dışında olacak diyeceksin. Bu her şeyden önce bir siyasetçinin kendini inkar etmesidir. Siyaset kötüyse neden o koltukta oturuyor, neden o partinin başında duruyorsunuz? CHP genel müdürüne bakıyorsunuz. Sabah akşam sözlükten öğrendiği sıfatları ardı ardına sıralıyor. Cumhurbaşkanı şöyle olacak böyle olacak. Peki adayınız kim olacak ona bir cevapları yok.” diye konuştu.

'BİZİM MUHALEFET MASAL DÜNYASINDA GEZİYOR'

Muhalefet parti liderlerini masal dünyasında gezmekle itham eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Zannedersiniz ki dedem korkut gelecek sıfatlara bakacak soy soylayacak boy boylayacak. Bizim muhalefet masal dünyasında geziyor. Önceki gün CHP Genel Başkanı televizyona çıkmış. Çözüm için 17 önerilerinin olduğunu söylüyor. Birinciyi söylüyor sıra ikinciye geldiğinde unuttum diyor. Ben böyle bir cevap düşünmüyordum evrakları yanımda getirmedim diyor. Ankara’da bozkurt işareti yaparken MHP’liyim de diyebilirdi. Böyle bir genel müdür çıkacak cumhurbaşkanı adayı belirleyecek. Anadolu’da güzel bir kavram vardır mertek. Elifi görse mertek zanneder. Mertek aslında çatıyı tutmaya yarar. Ahşaptan uzunca bir sütundur. Anadolu’da da güzel bir deyim vardır. Başkasının gözünde çöpü görür kendi gözündeki merteği görmez. 30 Mart’ta bunların mertekleri çöktü çatıları uçtu. Ama şimdi kendilerine başka çatı mertek arıyorlar. Bu ülkenin çatısı AK Parti’dir. 7 bölgede varız. Siyasi Türkçülük siyasi Kürtçülük yapan bir hareket değiliz. 77 milyonu kucaklayan bir partiyiz. Farkımız bu. Bu ülkedeki 77 milyon benim kardeşimdir onun için biz hepsinin oyunu aldık. AK Parti 3 Kasım’da bu ülkenin çatı partisi olduğunu göstermiştir. 7 seçimde de adeta bir çatı ülkenin tamamını kucaklamıştır.”

Cumhurbaşkanlı seçimleriyle ilgili görüşlerini dile getiren Erdoğan, “Göreceksiniz 10 Ağustos’ta bu ülkenin 77 milyonu da inanıyorum ki bu ortak çatının altında yer almanın mücadelesini verecektir. İlan edeceğimiz adamı da adayı da inşallah o makama taşıyacaklarına inanıyorum. İnşallah zor zamanlar geride kalıyor. Yeni bir sıçramayı hep birlikte yapma zamanı. Çok zor süreçlerden geçtik. Zor imtihanlardan geçtik. Zor badireler atlattık. Ama Türkiye’nin değiştiğini, eski Türkiye kapısının kapandığını, yeni Türkiye’nin artık yükseldiğini tüm dünyaya gösterdik. Bu yükselişi hep birlikte muhafaza edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sadece 2 ay sonra 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Tarihimizde ilk kez millet kendi cumhurbaşkanını seçecek. Burada şunu ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi başta ekonomi olmak üzere her alana çok olumlu yansıyacak. Adayımız her kim olursa olsun, reformlar devam edecek, 2023 hedeflerine kararlılıkla yürünecek. Türkiye’nin ne seçim öncesinde ne seçim sonrasında bir belirsizlik bir kaos yaşamasına asla izin verilmeyecek. Bizim siyasi hareketimiz şahıslar üzerinden değil ilkeler üzerinden, değerler üzerinden, çerçevesi belli politikalar üzerinden ilerliyor. 28 Ağustos’tan itibaren kim cumhurbaşkanı olursa olsun ya da kim başbakan olursa olsun Türkiye reformlarını yapmaya, büyümeye, güçlenmeye devam edecektir.”

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını işaret ederek bunların darbe girişimi olduğunu yineleyen Başbakan Erdoğan, “17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarına darbe dediğimiz de birileri bunun üzerini örtmeye, çarpıtmaya, gündemi değiştirmeye çalışıyor. Hazırladıkları sonra panikleyip imha etmeye kalkıştıkları iddianamede, ‘bu ülkenin başbakanı’, ‘örgüt lideri’, ‘dönemin başbakanı’ gibi ifadeler yer alıyor. Bütün bakanlar kurulu iddianamede zanlı olarak gösteriliyor. Bu belgelere ulaştık. Bu belgeler görevden alınan o polislerin bilgisayarından tek tek çıkarıldı. 25 Aralık için hazırlanan darbe sonrası hükümeti yargılamak üzere kullanılacak olan fezlekede kriter olarak, malum bir gazetenin aboneliğini kullanıyorlar. Eğer üzerinde durdukları şahıs, o malum gazetenin abonesiyse fezlekeye almıyorlar. Abonesi değilse zanlı olarak fezlekeye alıyorlar. Hiçbir suç unsuruna rastlayamadıkları halde kin duydukları şahısları duydukları kinden dolayı dava dosyasına alıyorlar. Bunlar afaki sözler değil. Bunların artık hepsinin belgeleri, delilleri elimizde. Bunlar yakında çıkacak. Zaten o malum gazete suçunu bildiği için panikledi, tutuştu sahte ihbar mektupları üzerinden suçluluk duygusuyla kendince senaryolar yazıyor. Bir senaryo da benim için hazırlamışlar Avrupa ülkelerinden birinde de bütün hazırlıklar, platolar hazır vaziyette. Bana benzer bir artist arıyorlarmış. Aileme benzer artistleri arıyorlarmış. Buldukları anda hemen çekime başlayacaklar. Hedefleri de cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bunu piyasaya sunmak. Hayırlı olsun. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye ödül verdi.

CİHAN

Yorumlar