Erdoğan: Gerçekten safmışız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Memur-Sen tarafından düzenlenen "Medeniyet, İnsan, Demokrasi ve Şehirler" konulu toplantıda konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Gerçekten safmışız

Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna değinerek, "Seçilmiş bir hükümet, bürokrasi içindeki bazı paralel yapılar kullanılmak suretiyle esir alınmak, etkisiz hale getirilmek istendi. Millet iradesiyle, sandıkla, milletin mührüyle göreve gelmiş bir hükümet, iftirayla, komployla, şantajla yıpratılmak istendi. 12 yıl boyunca nasıl dik durduysak, işte bu son darbe girişiminde de dimdik durduk ve duracağız" dedi.

'GERÇEKTEN SAFMIŞIZ'

Gülen cemaatine yönelik eleştirilerini de sürdüne Erdoğan, "Biz bu paralel örgütü 12 Eylül'de darbeci paşalara yaptığı yalakalıktan, 28 Şubat'ta sırtımıza sapladığı hançerden, 'beceremediniz artık bırakın' manşetlerinden biliriz. Ama inanın bu kadar büyük bir düşkünlüğün, bu kadar büyük bir ihanetin içinde olmamışlardı. Aldanmışız, gerçekten safmışız. Ben bu medyaya, bu CHP'ye, MHP'ye, o malum işveren örgütlerine, o paralel yapıya sesleniyorum; geçti o günler. Sabah erken kalkanın darbe yaptığı günler geride kaldı. Manşetlerle hükümet kurma, hükümet yıkma dönemleri geride kaldı. Artık milli iradeye sımsıkı sahip çıkan bir hükümet var, iradesini namus bilen, sandığı namus bilen aziz millet var. Demokrasiye sahip çıkan işte Memur-Sen gibi sivil toplum örgütleri var. Artık beşli çeteler devri geride kaldı" şeklinde konuştu.

'GELİN NE YAPACAKSANIZ VATANINIZDA YAPIN'
Fethullah Gülen'e Türkiye'ye gelme çağrısı yapan Erdoğan, şunları söyledi:
"Şuna bakar mısınız, bir yerlerden emir geliyor. Ben de diyorum ki, bir yerlerden emir vereceğinize, lütfen bu ülke sizin vatanınız değil mi, gelin ne yapacaksanız vatanınızda yapın. Niye buraya gelmiyorsunuz? Gelin buraya. Gelin buraya. Yoksa buraya gelince bazı şeyler açığa çıkar endişesi mi taşıyorsunuz? Gelin buraya.

Yorumlar