Erdoğan, Fatih Terim'in adını Başakşehir Stadı'na verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Stadyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada stadın adını 'Fatih Terim Stadı' olarak açıkladı. Fatih Terim'i de kürsüye çağıran Erdoğan, birlikte Terim'in adının yazılı olduğu tabelanın...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Fatih Terim'in adını Başakşehir Stadı'na verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Stadyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada stadın adını 'Fatih Terim Stadı' olarak açıkladı. Fatih Terim'i de kürsüye çağıran Erdoğan, birlikte Terim'in adının yazılı olduğu tabelanın önünde fotoğraf çektirdi. Terim, adının stada verilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Başakşehir Stadyumu açılışına Başbakan Erdoğan da katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada spora yapılan yatırımlardan bahsetti.

İlk toplu konut projesinin Başakşehir'de başladığını ifade eden Erdoğan, "İstanbul'un dört bir yanına modern spor tesisleri yapan büyükşehir belediyemiz bu stadı inşa etti. Başakşehir'e böyle bir stat gerekiyordu. Otopark ve sosyal tesisleri ile tesisin tamamı 178 trilyon liraya mal oldu. 18 spor salonu 36 spor sahası ile 2012 spor başkanti ünvanını hak eden bir İstanbul manzarası yaşıyoruz. Türk sporu alt yapısı ile bundan sonra kendisini farklı gösterecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Uluslararası ölçekte başarılı takımların olduğunu anlatan Erdoğan, "Son 12 yıl içinde gerek hükümet olarak gerek yerel yönetim olarak yaptığımız yatırımlarla zemini güçlendirdik. Madalyaların buna paralel olarak çoğaldığını görüyoruz. Futbolda aynı şekilde, basketbolda, yüzmede aynı şekilde. Daha ileri gideceğiz daha güçlü olacağız. Çocuklarımıza gençlerimize sağladığımız imkanlar spor alanında Türkiye'nin geleceğini daha ileri taşıyacaktır. İstanbul Başakşehir futbol takımı bu sezona farklı giriyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Erdoğan, A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim'i kürsüye çağırdı. Terim'e övgülerde bulunan Erdoğan, "Fatih hocamızla birlikte yeni bir maraton başlattık. Teknik direktör olarak büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum. Bu stadımızın adını Başakşehir Fatih Terim Stadyumu yapıyoruz." dedi.

Erdoğan ve Terim birlikte stadın adının yazıldığı tabelanın önünde poz verdi.

Terim, yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti ve adının stada verilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar