Erciyes'e 1,5 milyon fidan için ilk adım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes'in ağaçlandırılması için harekete geçildi.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes'e 1,5 milyon fidan için ilk adım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes'in ağaçlandırılması için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında dağa 1,5 milyon adet fidan dikilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy ile Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara arasında imzalanan protokolle ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Erciyes Master Planı içinde ağaçlandırma için ayrılan alana, iklim koşullarına uygun fidanların dikileceğini söyledi. Kara, "Erciyes'i ağaçlandırmak için belediyemizin de desteğiyle her türlü gayreti göstereceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy da Orman Müdürlüğü'nün Erciyes'e 1,5 milyon fidan dikmeyi planladığını belirtti. Tekinsoy, "Erciyes bizim için çok önemli ve büyük bir proje. Tek eksiğinin yeşil bir doku olduğunu düşünüyorduk. Bu eksikliğin imzaladığımız protokolle giderilmesini hedefliyoruz" dedi.
CİHAN

Yorumlar