Erciyes iki ülkeyi yaklaştırdı

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Özhaseki ile bir süre görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes iki ülkeyi yaklaştırdı

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Özhaseki ile bir süre görüştü. Erciyes dağının iki ülkeyi yaklaştırdığını ifade eden Başkan Özhaseki, Erciyes'te başlayan ticari ilişkinin dostluğa dönüştüğünü söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Avusturya Büyükelçisini Başkanlık Makamında ağırladı. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile Avusturya'nın Kayseri Fahri Konsolosu Mehmet Eğlenceoğlu da hazır bulundu. Avusturya ile olan ticari ilişkinin dostluğa dönüştüğünü vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Erciyes dağı iki ülkeyi biraz daha yaklaştırdı. Erciyes dağı daha önce Büyükşehir sınırlarında olmadığı için bir çalışma yapamamıştık. Birkaç yıl önce bizim sınırlarımıza dahil olunca çalışmaya başladık. 'Buraya en iyi örnek neresi olur?' diye düşündüğümüzde Avusturya'daki kayak merkezleri karşımıza çıktı. Geçen zaman içinde doğru işler ve doğru yatırımlar yaptık. Ortaya iyi sonuçlar çıktı, bundan sonra da yatırımlarımız sürecek ve Avusturya ile işbirliğimiz devam edecek" dedi.

Konuşmasında Avrupa Birliği konusunda Türkiye'ye destek çağrısı da yapan Başkan Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin üyeliğine Avusturya hükümetinin daha sıcak bakmasını istediklerini belirtti. Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer de, Başkan Özhaseki'nin Kayseri ve Erciyes'teki başarının büyük bir parçası olduğunu söyledi. Büyükelçi Wölfer, Başkan Özhaseki'yi siyasi başarısı nedeniyle tebrik etti. Ziyarette karşılıklı hediyeler de verildi. Başkan Özhaseki konuk Büyükelçiye üzerinde Türk motiflerinin yer aldığı bir vazo ile Kayseri'yi anlatan bir katalog hediye ederken, Büyükelçi Wölfer de Başkan Özhaseki Viyana'yı tanıtan bir kitap ile mukabele etti. CİHAN

Yorumlar