Erciyes herkes için ilham kaynağı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Atölye Dokuz Görsel Sanatlar Derneği tarafından Erciyes temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes herkes için ilham kaynağı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Atölye Dokuz Görsel Sanatlar Derneği tarafından Erciyes temalı fotoğraf sergisi açıldı. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonundaki serginin açılışına katılan Başkan Mehmet Özhaseki Erciyes'in herkes için ilham kaynağı olduğunu söyledi.

30 fotoğraf sanatçısının 50 eserinden oluşan serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özhamurkar, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nın herkes için ilham kaynağı olduğunu belirterek, "Şairler Erciyes'e bakarak şiir yazmışlar. Aşıklar için ilham kaynağı olmuş. Dağcılar için keyif olmuş. Şehir için su kaynağı olmuş. Mimar Sinan için Süleymaniye'deki siluet olmuş. Erciyes Dağı'nın anlamı bizim için büyük. Erciyes Dağı denince hepimiz heyecanlanırız. Şimdi Erciyes Dağı kâr kapısı, iş kapısı oluyor" dedi.

Başkan Özhaseki daha sonra serginin açılışını Mustafa Özhamurkar ve Özhamurkar'ın torunları ile yaptı. Sergiyi gezen ve fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Özhaseki, açılış nedeniyle hazırlanan Erciyes resimli pastayı da kesti.
CİHAN

Yorumlar