‘Erasmus Korosu’ndan Türküler geçidi

Erasmus programı kapsamında yurtdışından Uludağ Üniversitesi’ne gelen öğrencilerden ‘Erasmus Korosu’ oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
‘Erasmus Korosu’ndan Türküler geçidi

Erasmus programı kapsamında yurtdışından Uludağ Üniversitesi’ne gelen öğrencilerden ‘Erasmus Korosu’ oluşturuldu. ‘En az bir Türkçe parça öğrenmeden ülkene dönme’ sloganıyla oluşan koro, ilk performansını VI. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu kapsamında gerçekleştirdi.

Polonya, Slovakya, İtalya, Almanya ve Türkiye'den katılan gönüllü öğrencilerden oluşan koro, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyum kapsamında mini bir konser verdi. Kısa bir zaman diliminde çalıştığı üç parçayı başarıyla sunan Erasmus Korosu, konferans katılımcılarından büyük ilgi gördü.

Parçalardan ilki olan 'Kâtibim' adlı İstanbul şarkısını koro, müzik bölümü öğrencilerinin enstrümanları eşliğinde seslendirdi. 'Uzun ince bir yoldayım' adlı türküyü Almanya'dan gelen müzik bölümü Erasmus öğrencisi Mona Heiler seslendirdi. Kısa zamanda öğrendiği türküyü bağlama çalarak söyleyen Mona Heiler, seyircilerden büyük alkış aldı. Üçüncü ve son parçayı ise hem söyleyerek hem de dans ederek seslendiren koro, seyircilerin büyük ilgi ve beğenisini topladı.

Programı hazırlayıp sunan Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zaman da Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Sezen Özeke yaptığı konuşmada, bu oluşumun bir ilk olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde giderek genişleyeceğini belirtti. Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler birimi olarak böyle bir ilki gerçekleştirdikleri için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

KORODAKİ ÖĞRENCİLER

Koroda yer alan öğrenciler şunlar: Adrian Sienkiewicz (Polonya), Ceren Toksöz (Türkiye), Didem Ersezen (Türkiye), Dominika Marinova (Slovakya), Giulia Ellena (İtalya), Johanna Jaeger (Almanya), Mareke Johanne Ubben (Almanya), Marina Geiseler (Almanya), Mona Heiler (Almanya), M. Çağrı Çelik (Türkiye), Nesrin Kayi (Almanya), Tobias Luckei (Almanya), Veronika Stroub (Almanya), Hakan Kenarda (Kanun, Klarinet), Necati Pala (Ney), Pelin Güner (Bendir), Mertcan Uzel (Davul). CİHAN

Yorumlar