Engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyorlar

’Engellilerin Önündeki Engelleri Kaldırma’ amacıyla 2010 yılında bir grup gönüllü engellinin bir araya gelmesiyle kurulan Adana Gönüllü Engelliler Derneği (AGADER) yaptıkları başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor.AGADER Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyorlar

’Engellilerin Önündeki Engelleri Kaldırma’ amacıyla 2010 yılında bir grup gönüllü engellinin bir araya gelmesiyle kurulan Adana Gönüllü Engelliler Derneği (AGADER) yaptıkları başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor.

AGADER Başkanı İbrahim Akan, demokratik anlayış ve katılımcılığı benimsemiş, her türlü engelin üstesinden gelmeyi başaran engelliler ile çalışmanın temel ve vazgeçilmez ilkelerinden olduğunu söyledi. Akan, 2010 yılında kurdukları derneklerinin fahri ve asil olmak üzere 3 bin 100 üyesinin bulunduğunu ifade ederek, asıl amaçlarının engellilerin önündeki engelleri kaldırıp başkasına muhtaç olmadan kendi hayatlarını kazanmaları için onlara iş imkanı sağlamak olduğunu bildirdi.

Bunun yanı sıra engellilerin hayatını kolaylaştıracak, toplumun içerisinde daha rahat hareket etmelerini sağlayacak çeşitli araçları imkanı olmayan engellilere ulaştırmak olduğunu anlatan Akan, “Ayrıca, kişi ve kurumları onların önündeki sayısız engelleri kaldırmada harekete geçirebilmektir.” dedi.

Akan, Türkiye Ulusal Ajansı ile birlikte Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programı gerçekleştirdiklerini ve bu projeyi İspanya, İngiltere ve Slovakya ile ortaklaşa yürüttüklerini vurgulayarak, proje kapsamında 27 üyelerini kültür alışverişinde bulunmaları kapsamında yurtdışına gönderdiklerini söyledi.

Proje kapsamında ayrıca eğitmenler Hatice Yıldırımcan ile Hasan Samur, nezaretinde haftanın iki günü üyelerine Türk el sanatları (ebru, tespih ve çini) kursu verdiklerini belirterek, kursiyerlerin program kapsamında Türkiye’ye gelerek bu sanatları öğrenen yabancı öğrencilerle birlikte yarın sergi açacaklarını ifade etti.

Akan, Sabancı Kültür Merkezi’nde saat 15.00’de açılacak sergide engelli kursiyerlerin yaptığı 100’e yakın eserin yer alacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar