Engellilerden 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına katılım

Hz. Muhammed (SAV)'i tanımak ve tanıtmak için başlatılan 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Mersin’deki engelli dernekleri de destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Engellilerden 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına katılım

Hz. Muhammed (SAV)'i tanımak ve tanıtmak için başlatılan 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Mersin’deki engelli dernekleri de destek verdi.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi'nde (MEKADİM) bir araya gelen
Engelli Derneği temsilcileri engelli vatandaşların yarışmaya katılımı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarete MEKADİM Başkan Vekili Erdoğan Günal, Kalp Gözüyle Görenler Derneği Başkanı Ahmet Remzi İnan, Kalp Gözüyle Görenler Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Öztürk, Mersin Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şükrü Demir, Mersin İşitme Engellilerin Eğitimine Destek ve Kalkınma Derneği Başkanı Abuzer Özer, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi Basın sözcüsü Mürsel Çiftçi ve MEKADİM üyeleri katıldı.

MEKADİM Genel Sekreteri İsmail Elmacı, Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında Türkiye çapında kampanya başlatıldığını belirtti. 24 Mart 2014 tarihine kadar www.herkesonuokuyor.com adresinde son başvuruların yapılacağı kampanyanın sınavlarının 31 Mart-12 Nisan arasında yapılacağını anlatan Elmacı "Ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride belirlenen kitapları okuyanlara Mersin’de 333 hediye dağıtılacak. Hediyeler içinde umre ziyaretleri, diz üstü bilgisayarlar ve mini tabletler de bulunuyor." diye konuştu.

Sınava engelli vatandaşların usullere uygun bir şekilde alınabilmeleri için ilk defa MEKADİM olarak adım attıklarını anlatan Elmacı şöyle devam etti: "Amacımız insanların alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in hayatının doğru bir şekilde okunmasını sağlamak. Bu yarışmaya 40 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 4 bin Roman vatandaşımız katılma kararı almıştı, bugün de engelli derneklerimizin hepsi katılma kararlarını ilettiler, hepsine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz."

Dernek yöneticileri yarışmaya engelli vatandaşların katılımlarını sağlamak için
katkı sağlayacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar