Engelliler Sarayı radyocuları etkiledi

Sosyal ve kültürel programlarla dünden yarına kültür köprüsü oluşturan radyocular, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen 'İstişare Programı'nda buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler Sarayı radyocuları etkiledi

Sosyal ve kültürel programlarla dünden yarına kültür köprüsü oluşturan radyocular, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen 'İstişare Programı'nda buluştu. Radyocular, engelli kursiyerlerin çalıştığı atölyeleri gezdikten sonra 8D Sinema Merkezi'nin açılışı öncesi film izledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı programda yaptığı konuşmada, "1970’lerden önce yaşayan bütün kuşakların en yakın dostu ve eğlence kaynağı radyoydu." dedi. TRT ve özel radyoların yanında 1927’nin Ankara Radyosu’nun gece 19.00’dan 22.00’ye kadar süren sadece 3 saatlik yayınlar yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, "Türkiye’de radyoculuğun başlangıç tarihi olan 6 Mayıs 1927’dir. 87 yılda radyoculuk gerçekten çok önemli bir konuma geldi. Türkiye'de binden fazla radyo ve televizyon kurumu faaliyet gösteriyor. İstanbul’da karasal ortamdan 115, uydu ortamından ise 92 radyo yayın yapıyor." bilgisini verdi.

Radyocularla birlikte birçok proje gerçekleştirdiklerini anlatan Çağırıcı, ulusal medyanın büyük bir kısmının Bağcılar’da olduğunu söyledi. Çağırıcı, "Bu sebeple Yüzyıl Mahallemizde, Hürriyet ve Dünya Gazeteleri'nin yanındaki alana Medya Parkı inşa edeceğiz. İçerisinde oturma alanları, çok özel bir restoranın da yer alacağı Medya Parkı’nda radyo ve televizyoncuların canlı yayın yapabilecekleri stüdyo da yer alacak." diye konuştu.

Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın da bulunduğu program sonrası radyocular engelli kursiyerlerin eğitim gördükleri atölyeleri gezerek bilgi aldı. Radyoculara engelli kursiyerlerin ürettiği havlulardan hediye edildi. Radyocular daha sonra Bağcılar Meydanı’nda inşa edilen ve yakında hizmete sunulacak olan 8D sinema salonunda 8D filmi izledi.
CİHAN

Yorumlar