Engelliler, birlikte engelleri kaldırdı

Kayseri’de faaliyet gösteren 25 engelli derneği ve spor kulübünün tamamının yönetici ve üyeleri, Kayseri Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek gösterdikleri birlik ve beraberlikle engelleri ortadan kaldırdı.     Kayser

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, birlikte engelleri kaldırdı

Kayseri’de faaliyet gösteren 25 engelli derneği ve spor kulübünün tamamının yönetici ve üyeleri, Kayseri Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek gösterdikleri birlik ve beraberlikle engelleri ortadan kaldırdı.

    Kayseri Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri ile spor kulüplerinin desteklediği Engelliler Haftası Kutlama Programı, Soma’daki maden faciası nedeniyle eğlence ve defile bölümlerinin iptal edilmesiyle engelli vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde kaynaştığı bir etkinliğe dönüştü.

    Flamingo Düğün Salonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Engelliler Haftası Programı’na Vali Düzgün başta olmak üzere, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı, Yasemin Özata Çetinkaya ve Ali Candan, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, engelli dernekleri ile spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile 500’ün üzerinde engelli vatandaş katıldı.

    Vali Düzgün, açılışta yaptığı konuşmada, Dünya Engelliler Haftası’nı kutlayarak “Bu programda sizlerin hazırlıkları doğrultusunda birçok gösteri ve defileyi hep birlikte izleyecektik. Ama milletçe hepimizi üzen Manisa Soma’daki facia sebebiyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi ve her türlü gösteri ve benzeri programları bu 3 gün süresince iptal ettik. Soma’da yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum, vefat edenlere de Allah‘tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

    Engelli vatandaşların engeli olmayan vatandaşlar gibi toplum ve iş hayatında, çarşıda, pazarda, parkta ve bahçede, hiçbir engelle karşılaşmadan günlük hayatta uğraşılarını yerine getirebilmesi için gayret içerisinde olduklarını kaydeden Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nasıl normal bir vatandaşımız parkta, alışveriş merkezinde gezebiliyor, ya da bir devlet kurumunda veya özel sektörde iş hayatına devam edebiliyorsa engelli vatandaşlarımızın da durumlarına uygun olarak bu uğraşılardan geri kalmaması için devletimiz, kamu kurumlarımız ve belediyelerimiz birçok tedbiri birlikte alıyorlar. Sizlerin her yere kolay ulaşabilmesi için iş hayatında, özel hayatınızda kolayca hareket edebilmeniz için bu güne kadar pek çok düzenleme yapıldı. Devam eden, yapılması gereken çalışmalar da kamu kurumlarımızın koordinasyonu içerisinde devam ediyor. Öncelikle engelli vatandaşlarımızı evlerinden çıkartarak onları iş hayatında, arkadaş çevresi içerisinde iyi vakit geçirebilecekleri ve aile ekonomileri ile ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek, kendilerine olan özgüvenlerine katkı sağlayabilecek, gerek Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gerekse İŞKUR aracılığı ile meslek edindirme kursları düzenliyoruz ve bugüne kadar da pek çok engelli vatandaşımız bu durumdan faydalandı. Kendi aranızda yapılan seçme sınavlarıyla da bu kuruluşlarda çalışmaya devam edeceksiniz. Bundan sonra da bugüne kadar hiç bir eğitim almamış olan vatandaşlarımızı da bu eğitimlerden geçirerek iş hayatına sahip olması ve çalışabilecek duruma gelmesi, sabah kalkınca ‘benimde yapabileceğim bir işim, gidebileceğim bir işyerim var’ sevincini yaşayabilmesi son derece önemli.”

    Engelliler derneklerinin tamamı adına söz alan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Sadettin Kulkul ise şahsı ve arkadaşları başta olmak üzere programa katılan tüm engellilerin önemli bir mutluluk yaşadığını ifade ederek, kendileri ile her fırsatta beraber olduğu için Vali Düzgün’e teşekkür etti. Soma’daki maden faciası nedeniyle buruk olduklarını dile getiren ve hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Başkan Kulkul, “Engellilerin durumu bugün düne göre çok, çok daha iyi durumda. Daha da iyi olacağına inanıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Valimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Konuşmaların ardından, Kayseri’de faaliyet gösteren Altı Nokta Körler Derneği, Anadolu Sakatlar Derneği, Deniz İşitme Engelliler Derneği, Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ortopedik Özürlüler Federasyon, Zihinsel Engelliler Derneği, Gölge Farklı Gelişen Çocuk ve Gençlik Spor Eğitim Merkezleri Derneği, Gönül Erleri Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Otizm Derneği, Zihinsel Engellilerin Eğitimi Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği ile diğer engelli spor kulüplerinin yöneticileri ve başarılı sporcularına Vali Düzgün tarafından başarı plaketi verildi. CİHAN

Yorumlar