Engelli Semazenler Almanyada Sema Yaptı

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, dünyada ilk ve tek olan engelli sema ekibi Almanya’da gösteri gerçekleştirdi. Eskişehir'de kurulan ve dünyada ilk engelli sema ekibi unvanına sahip bedensel engellilerden...

Google Haberlere Abone ol
Engelli Semazenler Almanyada Sema Yaptı

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, dünyada ilk ve tek olan engelli sema ekibi Almanya’da gösteri gerçekleştirdi.

Eskişehir'de kurulan ve dünyada ilk engelli sema ekibi unvanına sahip bedensel engellilerden oluşan tekerlekli sandalyede sema yapan grup Frankfurt'un dünyaca ünlü Zeil Meydanı'nda gösterilerini sundu. Engelli semazenlere gurbetçilerin yanı sıra Almanlar da ilgi gösterdi. Grup, organizasyon kapsamında Almanya’da 4 gün boyunca gösteriler yapacak.

Grubun Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörü Halil İbrahim Sarıkaya, Frankfurt'ta bulunmaktan ve Eskişehir ile Türkiye'yi burada temsil etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Tekerlekli sandalyede sema projesinin 2009 yılında kendisi tarafından başlatıldığını aktaran Sarıkaya, projenin ilk olarak 2009 yılında Türkiye'de hayata geçirildiğini ve Türkiye dışında ise ilk kez Frankfurt'ta gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Yorumlar