Engelli öğrenciler sinemaya keyfi yaşadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde engelli öğrenciler toplu şekilde sinema keyfi yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler sinemaya keyfi yaşadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde engelli öğrenciler toplu şekilde sinema keyfi yaşadı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, engelli öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikleri arttırma ve moral desteklerini yüksek tutmak için 120 engelli öğrenciyi sinemaya götürerek vizyona giren Düğün Dernek filmi izledi.

Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu ve İş Merkezi Okulu Müdürü Şerafettin Çetin, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin hazırladığı proje kapsamında okullarında ve özel rehabilitasyon merkezlerinde okuyan 120 öğrencinin sinema gitme heyecanı yaşadığını söyledi. Çetin, öğrencilerin çoğunun ilk defa hayatlarında sinemaya gitme keyfi yaşadığını kaydetti.

Engelli öğrencilerin sosyal hayatta var olmaları ve hayata tutunmada bu tür kültür ve sanat etkinliklerinin önemli olduğunu altını çizen Çetin, bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 'Birlikte Yaşam Projesi'ni gönülden desteklediklerini kaydetti. Çetin, "Bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasını istiyoruz. Engelliler konusunda toplumsal duyarlılığın arttırılması için bu tür kültür ve sanat etkinliklerine önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Tezcan, Toplum Destekli Büro Amirliği'nin hayata geçirdiği Birlikte Yaşayalım Projesi kapsamında 120 engelliyi sinemaya götürdüklerini söyledi. Tezcan, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin öğrencilerin hayata tutunmada moral ve motivasyon gücünü yüksek tutacağına inandıklarını kaydetti.

Dr. Hüseyin Vural Engelliler okulunda okuyan Dönecan Emiroğlu da hayatında ilk defa arkadaşlarıyla birlikte topluca sinemaya giderek bir film izlemenin sevincini yaşadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar